Da deca ostvare svoje snove 1Foto: Jacopo Raule Getty Images

Novak Đoković Fondacija organizovala je dobrotvornu Gala večeru u Milanu, a sva prikupljena sredstva biće usmerena na programe ranog obrazovanja za decu Srbije.

Sinoć i tokom današnjeg dana u Italiji biće organizovani egzibicioni teniski mečevi gde će nastaviti da se prikuplja novac za projekte NDF, a do kraja ove sedmice na internet stranici http://www.charitystars.com/tag/milano-gala-dinner-2016-en traje i online aukcija brojnih vrednih predmeta, sa istim ciljem.

Spektakularno humanitarno veče Fondacije Novak Đoković održano je u utorak veče u ambijentu srednjevekovnog zamka Sforcesko u srcu Milana. Glamuroznom događaju prisustvovali su domaćini večeri Novak i Jelena Đoković, zatim brojne druge zvanice iz sveta sporta, muzike, mode, šou biznisa. Među 400 gostiju koji su se prošetali crvenim tepihom našli su se čuveni modni kreator Đorđo Armani, proslavljeni fudbaleri Milana Paolo Maldini i Andrej Ševčenko, teniserka Serena Vilijams, urednica Voga Ana Vintur i mnogi drugi.

– Veoma sam srećan što se u Milanu okupilo ovoliko ljudi koji pružaju podršku humanitarnom radu i žele da nam se priduže u našoj misiji. Fondacija se trudi da stvori bolje uslove za odrastanje mališana u Srbiji, želimo da ih ohrabrimo i da im damo krila da ostvare svoje snove. Uz pomoć sve većeg broja partnera, naša vizija je da u našoj zemlji svako mesto ima vrtić, da u svakom selu deca mogu da pohađaju predškolske programe, da ulažemo u edukaciju vaspitača, i da svi zajedno brinemo da mališani imaju svetlu budućnost – rekao je najbolji teniser sveta obraćajući se gostima.

Novaku priznanje za pomoć Kosovu

Internacionalna humanitarna organizacija 28. jun dodelila je Jeleni i Novaku Đokoviću nagradu za petogodišnjicu rada na sinoćnoj gala večeri u Milanu. Organizacija se zahvalila Đokoviću i njegovoj podršci 28. junu i njenom humanitarnom radu 2011. godine kada je skupljeno 1,5 miliona dolara pomoći za Srbe na Kosovu i Metohiji, što je lansiralo „28. jun“ na internacionalnu humanitarnu scenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari