Da li Aleksandar Mitrović propušta Evropsko prvenstvo: Najbolji strelac „orlova“ povredio zadnju ložu, moguće da će se oporavljati četiri meseca 1Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović povredio se tokom prvog poluvremena meča u kojem je njegov Al Hilal pobedio Al Šabab (4:3) u kom je postigao dva gola.

Stadion je napustio na kolicima, a posle meča potvrđeno je da mu je stradala zadnje loža.

Saudijski Portal Al Ain naveo je tri mogućnosti moguće dijagnoze povrede.

– Ako oštećenje ne bude veliko, oporavak bi mogao da traje od jedne do tri nedelje. Međutim, ukoliko se ispostavi da je oštećenje drugog stepena i da postoji delimično oštećenje, lečenje bi moglo da traje mesec i po dana. Najgori scenario je odsustvo od tri do četiri meseca, ako bude postojala potreba za hirurškom intervencijom – piše u tekstu pomenutog medija.

Prognoze klupskog doktora takođe nisu dobre.

– Kod Mitrovića je u pitanju pukotina zadnje lože. Teško da se radi o povredi prvog ili trećeg stepena, pre bih rekao da je drugi stepen. Njegovo odstustvo može da traje do mesec i po dana, a period bi mogao da bude i duži ako je naprsnuće blizu kosti. Ako se požuri sa povratkom na teren, može da postoji ozbiljna opasnost da se povreda vrati i da bude van terena tri meseca. Moguće da se vrati na trening za oko 25 dana, ali profesionalni igrači na teren se vraćaju tek kada bolovi u potpunosti nestanu – rekao je doktor Ajman Al Ahmad.

Mitrović nije bio maksimalno spreman ni na Mundijalu u Kataru, a postoji velika sumnja da će biti spreman za Evropsko prvenstvo koje se igra od 14. juna do 14. jula.

Srbija svoj prvi meč u grupi igra 16. juna protiv Engleske, zatim 20. juna protiv Slovenije i 25. juna protivnik će im biti Danska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari