Da li su Piksiju odbrojani dani na klupi Srbije? Selektor u klinču sa prvim operativcem u Fudbalskom savezu Srbije 1Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs

Džaba i rezultati ako nisi po ukusu „kolovođa“ u Fudbalskom savezu Srbije.

Prema saznanjima Danasa, pre gostovanja u Litvaniji (1:3), nisu baš svi u Fudbalskom savezu Srbije navijali za izabranike Dragana Stojkovića Piksija. Prethodno je poraz od Mađarske na stadionu „Rajko Mitić“ (1:2) zacaklio zenice onima kojima Dragan Stojković i nije baš po ukusu na poziciji selektora reprezentacije.

Sportklub je danas objavio da više nema razloga kriti i sumnjati u to da Branislav Nedimović „ne miriše“ selektora Srbije i da između njih dvojice vlada očigledan animozitet.

Iako je na poslednjim „izborima“ u Fudbalskom savezu Srbije imenovan za potpredsednika, mnogi smatraju da je Nedimović glavni operativac u fudbalskoj kući kojom formalno rukovodi Dragan Džajić.

Kako Sportklub piše, do prekida komunikacije na relaciji Stojković-Nedimović došlo je na otvaranju stadiona u Leskovcu 24. avgusta. Nakon toga, potpredsednik Saveza nije prisustvovao meču sa Mađarskom na stadionu „Rajko Mitić“ a nije ni putovao u Litvaniju, iako je u avionu bilo mnogo mesta.

Sa reprezentativcima Srbije putovali su Dragan Džajić, generalni sekretar Jovan Šurbatović, prvi čovek FS Beograda Marko Zdravković, novi član FSS Miroslav Tanjga i Stanislav Karasi.

Pojedini članovi Izvršnog odbora FSS-a nisu želei da putuju u Litavniju iz solidarnosti sa Nedimovićem dok drugi nisu ni dobili pozivnice.

Odnosi između Piksija i Nedimovića nisu dobri praktično od dolaska nekadašnjeg ministra poljprovrede u Fudbalski savez Srbije. Jednostavno, Dragan Stojković se nije baš pretrgao da novog „prvog čoveka“ u Savezu srdačno dočeka, što mu Nedimović nije zaboravio.

Do definitivnog razlaza došlo je ovog leta, nakon što je Fudbalski savez Srbije objavio fotografiju sa letovanja Dragana Džajića i Dragana Stojkovića.

Potpredsedniku nije bilo po volji što se zvanični sajt FSS koristi za „neadekvatne i privatne“ objave, čija sadržina nije fudbalska tematika. Zato je i tražio da se sporna fotografija ukloni, ali je naišao na žestok Piksijev odgovor.

Piksi i Džajić
foto:FSS

Nakon toga, samo devet dana kasnije, u Leskovcu, na otvaranju stadiona, ponovo je došlo do razmimoilaženja u stavovima i definitivnog prekida komunkacije.

Za razliku od martovskog i junskog okupljanja fudbalske reprezentacije Srbije, Nedimović se nije pojavio u Staroj Pazovi pred septembarski krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Na prvom okupljanju za mečeve sa Mađarskom i Litvanijom, selektor Stojković imao je interesantnu opasku.

– Očigledno da i funkcioneri, ovih dana, uporedo sa trenerima i igračima prave transfere… Posebno je jedan važan, Borac 1925 iz Martinaca angažovao našeg potpredsednika Nedimovića i dobio veliko pojačanje. Malo da se našalimo – pecnio je selektor Nedimovića ali je potpredsednik Saveza odlučio da javno ne riternira Stojkoviću, barem ne još uvek.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari