Da odbrana prati ofanzivu 1Foto: STARSPORT

Mada je Radnički prvi postigao gol i još nekoliko puta bio u vođstvu, aktuelni prvak Srbije u vaterpolu još jednom je „potopljen“ u sudaru sa prejakim Novim Beogradom, s tom razlikom što je jedan od trenutno najjačih timova Evrope na startu Lige šampiona slavio još ubedljivije (16:10) nego u nedavnoj prvenstvenoj utakmici (18:14).

– U napadu to dosta dobro funkcioniše, imamo mnogo opcija koje koristimo na pravi način, ali bitne utakmice se vrlo retko dobijaju samo napadom. Moramo i odbranu da dignemo na mnogo viši nivo… Za 10 dana igraćemo utakmicu sa Olimpijakosom, biće to veliki ispit za nas. Nadam se da ćemo to vreme iskoristiti i da na pravi način dovedemo u optimalnu formu Draška Gogova i Viktora Rašovića, koji su se oporavili od korona virusa – tako „prolazno vreme“ meri Vladimir Vujasinović, trener tehničkog organizatora završnog turnira LŠ, kom je ovu pobedu nad regionalnim prvakom donela „eksplozija“ u trećoj četvrtini (4:0).

Uprkos pretrpljenom porazu, njegov kolega iz Kragujevca, Uroš Stevanović, nije sasvim nezadovoljan partijom svojih, većinski, vrlo mladih pulena.

– Za razliku od prvog meča, gde smo pali već u prvoj četvrtini, u ovoj utakmici smo do poluvremena imali aktivan rezultat. Pokušavali smo da se vratimo, ali su oni povećali prednost u trećoj deonici. To je iskusna ekipa, previše kvalitetna da bi na svom terenu dopustila da se vratimo u utakmicu. Nadam se da ćemo u sledećem duelu pružiti još jači otpor i doći do nekog egala – ne predaje se selektor aktuelnih svetskih prvaka u juniorskoj konkurenciji, s gomilom tih „zlatnih“ momaka na klupskim treninzima.

Uvodno kolo u istoj konkurenciji bilo je berićetno još za Olimpijakos (protiv Dinama iz Tbilisija – 20:9) i Barselonetu (protiv splitskog Jadrana – 11:6), dok su Ferencvaroš i Breša odigrali bez pobednika – 8:8. Otprilike onako kako se dalo očekivati pre otvaranja nove sezone Lige šampiona.

Zvezda sinoć krenula

Posle nadmetanja u grupi A, sinoć je i u grupi B počelo nadmetanje za Fajnal-ejt najjačeg evropskog klupskog takmičenja, sa Crvenom zvezdom kao predstavnikom Srbije. Crveno-beli su u Beogradu dočekali Špandau 04, uvereni da protiv Nemaca mogu da budu na visini zadatka, pa i pokupe sav „kajmak“, kao u obe baraž bitke za LŠ sa Savonom. Dok su malo pre ili malo kasnije vođene borbe između Marselja i branioca titule Pro Reka, OSC-a i Steaue, te dubrovačkog Juga i Hanovera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari