"Da odgovorimo renomiranom rivalu i pobedimo": Selektor Crne Gore ne plaši se Srbije 1EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Miodrag Radulović i njegovi Sokolovi spremni sa duel sa Orlovima.

Reprezentacija Srbije dobila je Litvaniju na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (2:0), ali i njen sledeći rival Crna Gora je uzela tri boda na gostovanju Bugarskoj (0:1), pa bodovno poravnati u grupi G dočekuju međusobni duel 27. marta u Podgorici (20.45).

„U dobrom smo momentu nakon Bugarske. Podigla je ta utakmica optimizam kod nas, ali i očekivanja navijača. Imamo jasnu strategiju za ovaj duel i najvažnije je bilo da oporavimo igrače, jer smo se dosta potrošili Razgradu. Očekujem da odigramo u jakom ritmu svih 90 minuta i da ćemo odgovoriti na zahteve“, rekao je crnogorski selektor Miodrag Radulović.

„Poznajemo dobro protivnika, veoma cenimo njiegov kako individualni, tako i timski kvalitet. Odlično je to posložio Dragan Stojković i sve to je dodatni motiv za nas da pokažemo da imamo potencijal. Da odgovorimo renomiranom rivalu na pravi način“, dopunio se stručnjak iz komšijske zemlje.

Dodatni razlog za njegov i timski optimizam je povratak prekaljene zvezde tima Stevana Jovetića, koji bi trebalo da zauzme svoje mesto u napadu Sokolova.

„Znamo šta treba da uradimo. Jovetić je u dobrom raspoloženju i dobroj formi. On i Savić, Marušić, Vešović, Šćekić – sve tu to naši lideri. Vraća se i Tomašević nakon suspenzije, a nadam se da će i Jovović biti spreman… Na sredini terena nam nedostaje Marko Janković, koji je do sada donosio balans, ali sam siguran da imamo rešenja.

Zadovoljan sam kako smo taktički stajali u Bugarskoj, iako je bilo i loših stvari. Ipak, više je bilo onih dobrih“, smatra Radulović, spreman za taktičko nadmudrivanje sa kolegom Draganom Stojkovićem.

„Većinu utakmica su igrali sa jednim napadačem, ali spremićemo se za svaku opciju“, prokomentarisao je mogućnost da Orlovi u meč uđu sa dva centarfora.

Iz mnogo razloga, Srbija važi za favorita u ovih 90 minuta, što opet ne mora ništa da znači. Otuda niko u reprezentaciji Crne Gore ne pomišlja da ustukne pred učesnikom poslednjeg Svetskog prvenstva.

„Sigurno da želimo da pobedimo i tako ćemo igrati. Ipak, nećemo se zaletati, nema potrebe za tim“, zaključio je Radulović..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari