Da premere gde su 1Foto: STARSPORT

Došlo je vreme ključnih mečeva za pobednički pehar u vaterpolo Jadranskoj ligi, na fajnal-foru ovog regionalnog takmičenja najboljih timova Hrvatske, Crne Gore i Srbije, danas i sutra u Dubrovniku.

S obzirom na trofejnu tradiciju i evropski ugled – logično, ali imajući u vidu očajno finansijsko stanje, nezrelost tima i nedavnu, iznenadnu smenu trenera Zorana Milenkovića – neočekivano, među četiri najbolje ekipe, posle 16 kola, našao se i Partizan, koji će se u prvom polufinalu sastati sa braniocem trofeja i aktuelnim evropskim prvakom Jugom. Imajući u vidu iskustvo i kvalitet ekipe sa Gruža, te stabilan budžet i organizacioni mir Dubrovčana, sve osim njihove pobede bilo bi veliko sportsko čudo, iako su jedan od dva ovosezonska poraza (u svim ligama) doživeli baš od klinaca sa beogradske Banjice. Izabranici Stefana Ćirića i Uroša Stevanovića (drugi je pozajmljen od kragujevačkog Radničkog) nisu, naravno, krenuli u komšiluk sa belom zastavom, ali sigurno je svima među crno-belima jasno da bi junački otpor Obradoviću, Peroneu, Fatoviću, Garsiji, zvanično najboljem igraču ove lige Luki Lončaru i ostalima bio podvig vredan divljenja.

O drugom finalisti odlučivaće Jadran iz Herceg Novog i splitska Mladost, a duel crnogorske i hrvatske ekipe počinje u 20.15 (Arena sport). Finale je zakazano za subotu, od 19.30, uz direktan prenos na istoj televiziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari