Da završim(o) započet posao 1Foto: FoNet Antonio Ahel

Privremena uprava Partizana izašla je u susret izričitim zahtevima Marka Nikolića, pristavši na dvogodišnji ugovor uz još neke dodatne garancije, pa se mladi fudbalski trener vratio tamo odakle je oteran marta prošle godine.

– Način na koji smo se prošli put rastali daleka je prošlost. U meni nema nikakve gorčine zbog toga, jer se trudim da budem profesionalac. Šta više, postoji određena energija da se posao koji je tada započet, a nije završen, ovoga puta privede kraju. Sa te strane postoji određena satisfakcija što sam se vratio. Insistiranje na dugoročnom ugovoru nije bila nikakva borba ne znam sa kim, nego način na koji trener dolazi u klub – objašnjava tridesetsedmogodišnji stručnjak, smenjen u trenutku kada je njegov tim bio prvi na tabeli.

Donedavni strateg slovenačke Olimpije izabrao je ono čega se njegove kolege klone kad god mogu – da usred sezone preuzme tim, koji je neko drugi formirao i spremao za takmičarske utakmice.

– Partizan ima dobar tim i ja verujem u njega. Jedino nema vremena, jer je pred nama zgusnut raspored. U predstojećem periodu gledaćemo da skratimo selekciju, oformimo takmičarski sastav i eventualno dopunimo kadar, što će zaviti od mogućih odlazaka – najavljuje „čistku“ u svlačionici crno-belih, jer „parni valjak“ posle ispadanja iz Evrope u sezoni kupanja „vozi“ samo u domaćem prvenstvu i Kupu.

Fudbalska javnost u Srbiji upamtila ga je kao nekoga ko se ne libi verbalnih obračuna sa protivnicima, sudijama, ljudima iz uprave…

– Sebe da menjam ne mogu, ali mogu da se korigujem. Potrebno je da nađemo mir i stabilnost jer je to u Partizanu uvek vrlo važno – aludira Nikolić na aktuelnu borbu za vlast u klubu i sve njene reperkusije na teren.

Navijačka želja je da novi (stari) trener nastavi niz u mečevima sa Crvenom zvezdom, koju je dva puta „tukao“ u večitim derbijima.

– To su najdraže pobede koje trener može da ostvari. One donose najveće zadovoljstvo i klubu i navijačima. Ali verujete da o toj utakmici nisam ni stigao da razmišljam. Vremena nemamo, a ni razloga da tražimo izgovore. Već u nedelju nas čeka utakmica sa Vojvodinom – ne preskače stepenike na trnovitom putu kojim je pošao, sa svojim pomoćnicima iz prvog mandata u klubu sa crno-bele strane Topčiderskog brda.

Nakon što je prethodno odbio ponudu Slovana iz Bratislave.

 

Iliev: Zna kako da nas podigne

Sportski direktor Ivica Iliev tvrdi da je Nikolićev povratak njegova zasluga.

– To je čovek koji s obzirom na godine ima neverovatno iskustvo, neko ko ima veliki karakter. Srećan sam što sam uspeo da ubedim ljude iz uprave da je on pravo rešenje. Nikolić zna kako se upravlja svlačionicom, zna kako da nas podigne. Ubeđen sam da će ponovo da nas ujedini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari