Dabl-dabl Jokića za 25 minuta 1Foto: Beta / AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić iz nedelje u nedelju nastavlja da fascinira navijače Denvera, ali i da istovremeno nervira fanove u Srbiji koji bi želeli da ga vide u dresu nacionalnog tima.

Srpski centar bio je jedan od najboljih u pobedi Nagetsa nad Čikago Bulsima (135:105) ostvarivši „dabl-dabl“ učinak sa 18 poena, 11 asistencija i osam skokova.

Ovaj učinak Jokić je ostvario za samo 25 minuta provedenih na terenu. Da je imao veću minutažu, sigurno bi došao i do svog šestog „tripl-dabla“ ove sezone. Međutim, trener Majk Meloun nije želeo da ga potpuno istroši na ovoj utakmici i kada je uvideo da njegova ekipa dovoljnu prednost, koju Čikago neće moći da nadoknadi, odlučio je da Jokića više drži na klupi. Teksaška publika bila je toliko oduševljena Jokićevom igrom da je u momentu kada je fintom, sakrivši loptu iza leđa ispred najboljeg košarkaša Čikaga Laurija Markanena, počela da skandira „MVP, MVP“! Osim Jokića dvocifren učinak za Denver ostvarili su još i Džamal Mari (25), Geri Heris (14) i Pol Milsap (14). Jedina svetla tačka Čikaga bio je Lauri Markanen (27).

Dugo vremena Sakramento nije odigrao utakmicu u kojoj je postigao manje od 100 poena. Kingsi su izgubili na gostovanju od Šarlota (95:114) i tako pali na deseto mesto na tabeli Zapada sa skorom od 23 pobede i 22 poraza. Bogdan Bogdanović je pružio solidnu partiju sa 17 poena, dve asistencije i po jedan skok i ukradena lopta. Nemanja Bjelica je kao i većina igrača Kingsa imao poražavajući učinak od samo dva poena, četiri asistencije i šest skokova. Oba pokušaja za tri poena Bjelica je promašio. U Hornetsima je dominirao Kemba Voker sa 23 poena, pet asistencija i pet skokova. Po 15 poena postigli su Majls Bridžes Majkl Kid-Glikrist.

Rezultati

Njujork – Vašington         100:101

Šarlot – Sakramento        114:95

Indijana- Filadelfija          96:120

Toronto – Finiks 111:109

Denver – Čikago                135:105

Oklahoma – LA Lejkers   128:138

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari