Dabl-dabl Kampaca u pobedi Argentine nad Kanadom 1Foto: EPA-EFE/PAOLO AGUILAR

Košarkaška reprezentacija Argentine pobedila je Kanadu 83:72 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i time dodatno zakomplikovala situaciju u E grupi američkih kvalifikacija.

Kanada je osigurala mesto na Mundobasketu, a Argentina je trenutno na četvrtoj poziciji i u nastavku kvalifikacija će imati priliku da se kao najbolja četvrtoplasirana ekipa nađe na Svetskom prvenstvu, piše Sport Klub.

Druga je Venecuela, treća Dominikanska Republika, a po tri ekipe iz svake grupe idu direktno na šampionat sveta.

Odličnu partiju u dresu Argentine imao je košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco, koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 13 poena i 11 asistencija, a imao je još i četiri skoka.

Brusino je takođe dodao 13 poena, Delfino je imao 12, a Delija i Garino po 10 poena.

Kod Kanade se istakao Skrab sa 18 poena, šest skokova i pet asistencija.

Dominikanska Republika je deklasirala Panamu 93:67 uz 17 poena Montera. Panama je tako pretrpela deveti poraz u kvalifikacijama i zakucana je za dno tabele.

Drugoplasirana Venecuela bila je i više nego ubedljiva protiv Bahama 115:70, a najviše su se istakli Kubiljan i Materan sa po 16 poena.

Selekcija SAD trijumfovala je protiv Urugvaja u gostima 88:77 i već je na Mundobasketu, a u grupi F je drugoplasirani Portoriko, dok je na trećem mestu Meksiko.

Meksiko je deklasirao Kolumbiju 113:54, uz 20 poena Mendes-Valdesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari