Damnjanoviću i Petroviću medalja u Ankari 1

Srpski muški dubl Milovan Damnjanović, Ljubivoje Petrović stigao je do postolja na Balkanskom prvenstvu za veterane koje je od od 10. do 12. novembra 2017. održano u glavnom gradu Turske.

U kategoriji 60+ Damnjanović i Petrović su osvojili bronzano odličje. Njih dvojica su sa pobedom i porazom zauzeli drugo mesto u A grupi i tako stigli do polufinala u kojem su izgubili od bugarske kombinacije Hristo Mihalev, Dinko Mihajlov, koja je kasnije stigla do zlatnog odličja. Damnjanović je u muškom singlu iste uzrasne konkurebncije prebrodio grupu, ali je u u meču za plasman u polufinale poražen od potonjeg pobednika, Bugarina Hrista Mihaileva. Takođe, u kategoriji 60+ Petrović nije uspeo da kroz takmičenje po grupama dođe do eliminacionih borbi.

Srbiju su na Balkanskom šampionatu za veterane u Ankari predstavljali i Branislav Aleksić i Vlada Rakić. U muškom singlu kategorije 55+ Aleksić kroz takmičenje u grupi nije uspeo da se plasira u polufinale, a istu sudbinu u istoj konkurenciji, samo u kategoriji 45+, doživao je i Rakić. Njih dvojica su se ogledili i u muškom dublu kategorije 45+. Međutim, takmičenje su završili kao četvrti u ukupnom plasmanu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari