Dan za trkače 1Foto: ARK Petrvograd / Zrenjaninski polumaraton 2017.

Zrenjanin je spreman za polumaratonske trkače, poručuju organizatori trećeg Zrenjaninski polumaratona, ARK “Petrovgrad” i Grad Zrenjanin.

Polumaraton se održava predstojećeg vikenda, a pored lepog vremena organizatori trke spremili su niz sadržaja za takmičare – besplatan parking, smeštaj u Domu učenika, ručak, osveženje, poklone sponzora i opremu za trku, kao i medalje za sve učesnike.

-Prošle godine učestvovalo je 600 takmičara, nadamo se ponovo dobrom odzivu. Početak svih trka je u 11 časova, ispred gradske kuće je start a tu je i prijavni centar, kao i cilj. Tu će učesnici dva sata pre trke moći da preuzmu startne pakete – objašnjava organizator Milan Delić.

Prema njegovim rečima, objavljen je spisak ulica koje će u nedelju, 7. oktobra kada se održava polumaraton biti od 10 do 15 časova zatvorene za saobraćaj. U okviru Zrenjaninskog polumaratona odžavaju se tri trke, polumaraton od 21,1 kilometra, trka zadovoljstva od 7 kilometara i štafetna trka, tri puta po 7 kilometara. Nagradni fondom predviđeno je da apsolutni pobednik polumaratona dobije nagradu od 15.000 dinara, drugo mesto donosi 10.000 dinara a treće 5000 dinara i nagrade sponzora. Pobednike trke zadovoljstva očekuju nagrade sponzora i pehari, dok će najuspešniji trkači štafete dobiti pehare. Zrenjaninski polumaraton prvi put je organizovan 2016. godine i tada je učestvovalo 500 trkača iz zemlje i inostranstva.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari