Danas došao do snimka u kome se priznaje nameštanje utakmica u Srbiji (AUDIO) 1

Fudbalski klub Loznica je verovatno kupio tri utakmice Srpske lige Zapad u sezoni 2017/18 o čemu svedoči audio zapis do koga je došao list Danas.

Na snimku se čuje kako najverovatnije predsednik FK Loznice Vlastimir Lukić, poznat kao Vlado Mejin, kritikuje igrače zbog toga što umesto da se bore za viši rang sada vode bitku za ostanak u Srpskoj ligi Zapad, uprkos tome što im je on „kupio tri utakmice“.

Snimak je nastao na sastanku Lukića i igrača u proleće 2018. godine, ali je sve do sada iz straha od odmazde kružio samo među pojedinim fudbalerima Loznice. Te sezone je klub sa „Lagatora“ završio na 14. mestu (prvi iznad crte za ispadanje iz lige) sa samo tri boda više od Železničara.

– Hajde da se pogledamo u oči, a ja ću vam sad sve reći jednom po jednom. Znači, kažu neko nezadovoljstvo. Ja nisam ni jednog od ovih ovde igrača doveo ovde da se borimo za opstanak i da kupujem ja tri utakmice. Znači, znate li gde bismo mi bili sada da nismo završili te utakmice? Ne bi nigde bili – čuje se kako na snimku verovatno Lukić viče na igrače.

List Danas je juče uspeo da stupi u kontakt sa Lukićem, a na pitanje da li je ikada nameštao utakmice FK Loznice rekao je:

– Ne želim da odgovorim. Ostavite da te optužbe istraže organi pravosuđa. Neka oni odgovore na to.

Na drugo pitanje da li zna da postoji inkriminišući snimak na kome se čuje njegov glas kako priča igračima da im je kupio tri meča, Lukić je odgovorio:

– Znam za taj snimak, ali nemam šta da kažem. Neka pravosuđe radi svoj posao.

Na snimku koji ukupno traje 11 minuta čuje se kako se funkcioner kluba (verovatno Lukić) svađa sa igračima, naziva ih „bitangama“ i preti da im neće dati ispisnicu ako mu se ne povinuju. Igrači se na sastanku njemu žale da nisu primili plate po tri i četiri meseca, da zbog toga nemaju novac za stan i hranu, a pojedinci ističu da je nepravično što su neki fudbaleri dobili pare, a drugi nisu.

– Vi određujete ko će da dobije pare, a ko neće. Kada sam sklonjen iz ekipe ćutao sam i trenirao. Smrzavam se u sobi, jedem za 200 dinara, i to kad mi roditelji pošalju pare. Jesam li ja crna ovca u klubu? Prvu platu ste mi skratili, a sad nema para samo za mene, dok za ostale ima. Ako nema dovoljno para zašto niste svakom igraču uzeli po 2.000 i onda imali i za mene. Samo vi o tome odlučujete. Ako ne računate na mene, treba da m kažete. A ne da trunem ovde dva meseca i trošim svoje pare – čuje se na snimku obraćanje jednog od fudbalera, na šta dobija kratak odgovor da je „igrao katastrofa“, a da će „ku**c dobiti ispisnicu iz kluba jer je nije zaslužio.

Vlastimir Lukić je inače lokalni biznismen iz zapadne Srbije (vlasnik firme „Vizantin“ koja se bavi keramikom), a predsednik je FK Loznica od 2016. godine. Pristalica je Srpske napredne stranke (nije poznato da li je zvanično član), a nedavno je pobedio na izborima za predsednika Saveta mesne zajednice Klupci u Loznici. Na tim izborima navodno je pobedio Vladu Danilovića koji je bio kandidat Brane Đukanovića, tasta predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Fudbalski klub Loznica je prema nezvaničnim saznanjima Danasa dobio u prethodne dve godine velika novčana sredstva koja mu je obezbedio gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, inače kadar Srpske napredne stranke. FK Loznica ove sezone trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli Srpske lige Zapad. Tokom istraživanja u vezi sa snimkom koji smo dobili iz više izvora iz Loznice upozoreni smo da treba da budemo oprezni u vezi sa Lukićem jer je čovek sa „jakim leđima“.

Deo zvučnog snimka u kome se čuje kako funkcioner FK Loznica priznaje da je kupio tri utakmice možete poslušati klikom na video ispod. U pitanju su prva dva od ukupno 11 minuta zvučnog zapisa.

Vučić najavio novi stadion

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije izgradnju još osam stadiona, osim „Nacionalnog“ u Beogradu, a među njima je i novi „Lagator“. Novi stadion će Loznicu navodno koštati oko 13 miliona evra, a imaće kapacitet 8.200 mesta. „Mi pričamo da ćemo rekonstruisati bolnice, povećati plate medicinskim sestrama ili penzije penzionerima, ali je neverovatno koliko ljudi vole stadione, verovatno zato što je nama muškarcima fudbal najvažnija sporedna stvar“, rekao je Vučić na mitingu „Budućnost Srbije“ u Loznici u aprilu ove godine.

Poledica najavio tužbu zbog pretnji

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica objavio je juče da je Vlastimir Lukić pretio članu njegove porodice. „Nije bio dovoljno hrabar da pozove mene, uglavnom ti hrabri pozovu osobe suprotnog pola, a ona je nakon razgovora bila vidno uznemirena i uplašena. Kroz moj desetogodišnji rad u fudbalu prošlo je na desetine Vlastimira Lukića i nikada ni jedan nije mogao da me uplaši, niti će. Današnjem opasnom Vlastimiru Lukiću obećavam da će biti krivično gonjen i da će veoma brzo biti bivši fudbalski funkcioner“, naveo je između ostalog Poledica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari