Danilović: Dajte im prostora 1Foto: KSS

Juniori Srbije pobedom nad domaćinom Letonijom 99:90 u Rigi odbranili su zlatnu medalju na kontinentalnom takmičenju.

Predsednik KSS Predrag Danilović izjavio je da je tim trijumfom srpska košarka nastavila kontinuitet uspeha.

„Ovog leta smo beležili velike rezultate, zlato je osvojeno u basketu, srebro su uzele juniorke, a juniori najsjajnije odličje. Prošle godine smo takođe bili prvi u ovom uzrastu, a sada smo potvrdili primat u Evropi. Važno je da imamo kontinuitet dobrih rezultata u mlađim selekcijama. Zato cenimo rad klubova i želimo da stvaramo šampione“, rekao je Danilović.

Prvi čovek KSS-a naglasio je da je velika stvar premostiti često fatalan prelaz iz juniorske u seniorsku košarku.

„Sa aspekta nekog ko je igrao košarku, prelazak iz juniora u seniore je osetljiv. Iskreno se nadam da će im klubovi dati više prostora, iako znam da to nije lako jer se traže rezultati. To je jedini način da dosta članova ove generacije pređe u A tim“, poručio je Danilović.

Potpredsednik KSS Igor Rakočević, koji je bio uz juniore u Rigi u završnici, dodao je da su juniori napravili nesvakidašnji uspeh.

„Plasirali su se na SP, a onda i odbranili zlato. U nekim momentima su igrali kao pravi seniorski tim, velike zasluge idu selektoru Bućanu“, rekao je Rakočević.

Selektor Aleksandar Bućan zahvalio se KSS-u na uslovima za rad.

„Pokazali smo ko smo i šta smo, ovo je uspeh celog KSS-a, ali i klubova gde nastupaju igrači. Nadam se da će i u budućnosti biti uspešni kao u Rigi“, rekao je Bućan.

Kapiten Dalibor Ilić i MVP prvenstva Marko Pecarski složili su se da je napravljen sjajan uspeh i da su ponosni na ekipu. Ilić je ispred reprezentacije poklonio zlatne medalje iz Rige predsedniku KSS Daniloviću i generalnom sekretaru Dejanu Tomaševiću za veliki doprinos.ž

Oni su šampioni Evrope

Srbiju su na Evropskom prvenstvu u Letoniji predstavljali: Pavle Kuzmanović (Mega), Altin Islamović (Mega), Luka Cerovina (Mega), Bogdan Nedeljković (Mega), Marko Pecarski (Partizan), Bogdan Rutešić (Partizan), Zoran Paunović (Crvena zvezda), Arijan Lakić (Crvena zvezda), Toma Vasiljević (Dinamik), Dalibor Ilić (igokea), Uroš Trifunović (Karšijaka) i Filip Petrušev (SAD).

U Stručnom štabu selektora Bućana, nalazili su se pomoćni treneri Žarko Milaković i Bojan Salatić, fizioterapeut Aljoša Ljubičić, kao i tim menadžer Viktor Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari