Danilović o „slučaju Teodosić“: Možda je postojao prihvatljiviji način 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izjavio je da je „možda postojao prihvatljiviji način“ govoreći o odluci selektora Svetislava Pešića da Miloša Teodosića precrta sa spiska igrača pred mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i nastup na Evrobasketu.

“Selektor je razjasnio neke stvari. Moje lično mišljenje je da je možda postajao prihvatljivi način za rešavanje ovog problema. To je to, okrećem se ka budućnosti i da svi stanemo uz reprezentaciju Srbiji. Svi zajedno da budemo uz ove momke. Siguran sam u ove momke i rad selektora Pešića, a da ne budemo po navici samodestruktivni, već da svi zajedno budemo kao jedno.“, rekao je Danilović.

Prvi čovek srpske košarke smatra da atmosfera na pripremama reprezentaije nije narušena zbog činjenice da Teodosić više nije u ekipi.

„Insajderske informacije mogu da budu ovakve i onakve, a ono što sam ja video, a bio sam skoro svaki dan u ekipi, možda jeste iznenađenje za igrače, ali ono što sam video i što nisu insajderske informacije, jeste da su igrači super radili i super je atmosfera, ne treba komplikovati oko nekih stvari.“

Danilović nije znao odgovor na pitanje da li je dosadašnji kapiten završio reprezentativnu karijeru.

„To ćete morati selektora da pitate. Znamo o kakvom se igraču radi, Teodosić je više od kapitena reprezentacije. Nikada to nije bilo dovođeno u pitanje“, izjavio je Predrag Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari