Danilović poziva na jedinstvo 1Foto: Alekdandar Koković/FoNet

Formalan izbor 15. decembra na Skupštini KSS deli Predraga Danilovića od predsedničke uloge na čelu srpske Kuće košarke. Doskorašnji prvi čovek Partizana trebalo bi da nasledi Dragana Đilasa koji je veoma uspešno vodio čelnu instituciju srpske košarke.

Danilović je javnu podršku dobio od 21 delegata, od mogućih 32, tako da je više nego izvesno da će biti izglasan na narednoj Skupštini, pogotovo što je jedini kandidat (rok za prijavu istekao u četvrtak).

– Posle razgovora sa mnogim istaknutim ljudima srpske košarke prihvatio sam predlog velike većine delegata Skupštine da budem kandidat za predsednika KSS-a. Ovaj predlog i podrška koju sam dobio predstavljaju za mene veliku čast, a ujedno i priznanje za sve što sam do sada postigao, prvo kao igrač, a potom i kao sportski funkcioner – smatra Danilović.

Đilas koji je predsedničku funkciju napustio u momentu kada su obe seniorske reprezentacije ostvarile fantastične rezultate na Olimpijskim igrama u Riju (muškarci srebro, žene bronzu); javno je pozdravio opciju po kojoj bi Danilović trebalo da ga nasledi.

– Ukoliko dobijem poverenje delegata na Skupštini KSS za program koji sam predložio, očekujem da svi mi koji u Srbiji volimo košarku zajedno radimo na daljem razvoju našeg najtrofejnijeg sporta – izjavio je Danilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari