Dante Egzum o "navijačkom paklu" ovde i tamo: U Evropi i Srbiji imaju ljude koji uopšte ne gledaju utakmicu nego se samo bave navijanjem 1Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC/STARSPORT

Sjajni američki šuter Dante Egzum, koji se posle dve godine u evropskoj košarci vratio u NBA, bio je junak Dalasove pobede protiv Hjustona (147:136), iako su po poenima prednjačili Kajri Irving sa 48 i Luka Dončić sa 37.

Partizanov košarkaš u prošloj sezoni postigao je 14, ali je njegova trojka u poslednjoj sekundi osnovnog dela doprinela da domaćin dobije šansu u produžetku, koju je i iskoristio (18:7).

 

Istina, medveđu uslugu Hjustonu je učinio Džabari Smit Džunir, jer je prethodno promašio oba slobodna bacanja.

Egzumov hitac je podigao publiku na noge, pretvarajući dvoranu u grotlo u kojem gosti nisu izdržali u nastavku.

Na pitanje posle utakmice da uporedi atmosferu iz derbija Teksasa sa onom koju je doživeo u Srbiji, šampion ABA lige s crno-belima je rekao:

„Bilo je dobro. Očigledno je, ipak, da je Srbija potpuno drugačija ‘zverka’. Nije ovo prozivka na račun navijača Dalasa, ništa tog tipa, bilo je sjajno, ali u Evropi je to potpuno drugi nivo – skandiranje, slavlje… Oni imaju ljude koji vode navijanje i koji uopšte ne gledaju utakmicu, samo se staraju o tome da se navija. Jeste sada bilo glasno, ali Evropa je nešto drugo“.

Egzum se složio s tim da ga je iskustvo iz uzavrelog ambijenta pred evropskim navijačima prekalilo da bude staložen u najzahtevnijim trenucima, kao kada je i došao u priliku da njegov šut bude biti ili ne biti.

„Definitivno mislim da jeste. Ako ste ikada igrali za Partizan i zaigrali pred navijačima Crvene zvezde u Pioniru… Teško je, teško. Igrali smo seriju sa pet utakmica, od toga dva gostovanja, definitivno teška atmosfera. Osećaj je bio kao da su oni na terenu sa svojim timom. Zato mi je sada lakše – ne mislim da će biti takvih gostovanja u plej-ofu, ali jeste me pripremilo“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari