Davidovac: Bez prava na grešku 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je rutinski savladala Radnički sa čak 30 poena razlike u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, ali je zato danas u hali „Čair“ (subota, 17.00) čeka znatno jači rival, koga dobro zna iz ABA lige – Mega.

Crveno-beli su protiv Radnika na startu meča gubili sa 12 poena razlike, ali su se, kako je utakmica odmicala, uozbiljili i počeli da sve bolje.

Dejan Davidovac je zbog toga upozorio da protiv Mege ne sme da se ponovi takav propust.

– Već koji put nam se dešava da počnemo loše utakmice. Ušli smo kilavo, možda smo malo i potcenili protivnika. Dozvolili smo im da uđu u njihov ritam i da pokažu šta znaju. Oni su napravili neku razliku, a mi smo uspeli da se brzo vratimo i ovo je korak napred ka cilju, a to je osvajanje Kupa. U polufinalu praktično nemamo pravo na grešku – rekao je Davidovac.

Košarkaš Zvezde naglasio je i to da je dobro što je ekipa imala dan odmora uoči polufinalnog meča.

– Uspeli smo da se odmorimo još pre početka Kupa Radivoja Koraća. Gust raspored je iza nas. Imamo sad ovaj dan pauze i sve to koristimo za odmor. Idemo utakmicu po utakmicu. Videćemo da se spremimo što bolje za Megu – dodao je Davidovac.

Mega je teže nego što se očekivalo savladala Slobodu, a meč je obeležilo isključenje trenera Dejana Milojevića posle njegove želje da se fizički obračuna sa jednim od sudija.

Teži incident uoči poluvremena sprečili su Milojevićevi saradnici koji mu nisu dozvolili da priđe arbitru, a potom ga izgurali sa terena i oterali u svlačionicu.

Pomoćni trener Mege Vule Avdalović istakao je da je Milojević svestan da je napravio grešku, a da je sada jedino bitno da se ekipa koncentriše na duel sa Zvezdom.

– Dešava se. Trenerski posao je jako stresan, Milojević je burno reagovao na jednu sudijsku odluku. Nije reagovao na pravi način, ali on to zna. Mislim da imamo šanse da uđemo u finale Kupa Koraća ako nastavimo da igramo ovako, u odbrani pre svega. Ako tako bude, mislim da možemo da očekujemo neizvesnu utakmicu sa Zvezdom – zaključio je Avdalović.

Lukas novi plejmeker crveno-belih

Američki košarkaš Kalin Lukas (30) biće novi plejmejker Crvene zvezde. Lukas u Beograd dolazi kao slobodan igrač, a prošlu sezonu proveo je u Razvojnoj ligi NBA gde je Grend Repidse u proseku upisivao 21,8 poena po meču. Tokom karijere igrao je još i za: Olimpijakos, Banvit, Ankaru i Hapoel iz Jerusalima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari