Davis Bertans otkrio: Vraćam se u Partizan ako napustim NBA ligu 1Foto: EPA-EFE/Geoff Burke

Letonski reprezentativac Davis Bertans izjavio je da bi Partizan bio njegova prva opcija ukoliko se vrati u Evropu iz NBA lige.

Bertans je za crno-bele nastupao od 2012 do 2014. godine, a u Partizan je došao kao 18-godišnjak iz ljubljanske Olimpije.

– Ako bih se vratio u Evropu, moja prva opcija bi bio Partizan. Taj klub mi je na umu i u srcu. Bio bi san završiti u prepunoj Areni u Beogradu. Ali, videćemo šta budućnost nosi i koliko ću još godina biti u NBA – rekao je Letonac za Basketnews.

On je dodao da je gledao prošlosenzonske nastupe crno-belih u Evroligi.

– Redovno gledam Partizanove utakmice i nisam zadovoljan kako je prošao plej-of Evrolige. Gledao sam čitavu seriju protiv Reala. Mislim da nije pošteno što je za najvažnije utakmice Partizan bio više kažnjen. Nije Partizan bio kriv što je izbila tuča. To je bilo teško gledati. Osim Partizana baš i ne pratim Evroligu. Igrao sam i za Baskoniju, ali nemam vremena. Partizan je moj prvi veliki tim i on mi je u srcu. Želim sve najbolje Baskoniji, ali vreme mi je ograničeno, tako da ga koristim da gledam Partizan.

Bertans je u intervjuu otkrio i kako je naučio srpski jezik.

– Kao mali sam učio ruski, a kad sam se preselio u Srbiju, razumeo sam otprilike o čemu ljudi pričaju. Ljudima je trebalo nekoliko meseci da shvate da ih razumem. Ima jedna zanimljiva priča u vezi sa Duškom Vujoševićem. Plate su stalno kasnile u Partizanu. Jednom je rekao ‘Sponzori su nam uplatili novac. Ko nije dobio platu?’ Ja sam prvi podigao ruku. A on je rekao ‘Znači sad razumeš srpski’. Od tog dana me je terao da na konferencijama za medije pričam na srpskom i tad se moje znanje znatno poboljšalo. Ne pričam srpski kao engleski, ali je blizu – izjavio je Letonac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari