De Brujne može sve 1Foto: EPA-EFE/ ROBERT PERRY

Jedan gol i tri asistencije. To je učinak Kevina de Brujnea u pobedi Belgije nad Škotskom (4:0) usred Glazgova.

Vezista Mančester Sitija ne samo da  je blistao u Škotskoj već je svojim igrama praktično već odveo Belgiju na smotru najboljih evropskih fudbalskih reprezentacija narednog leta.

Za Škotsku je ova utakmica na „Hampden parku“ praktično bila na sve ili ništa, a na kraju su pretrpeli težak poraz koji ih je u ovim kvalifikacijama potpuno otpisao od mogućnosti da se domognu jednog od prva dva mesta.

Belgijanci su sve dileme rešili još u prvih pola sata kada su mrežu domaćih pogađali Lukaku, Vermalen i Aldervild, a na asistencije već pomenutog De Brujnea. Drugo poluvreme bila je čista formalnost, a do kraja se u 82. minutu i De Brujne upisao u listu strelaca, čisto da na najlepši način finišira utakmicu iz snova.

– Protiv onakve igre De Brujnea se ne može. Ovo je bila teška lekcija za tim, ali i za škotski fudbal. Pritisnuli su nas od početka i to im je donelo golove. Mi nismo delovali kao tim koji želi pobedu – konstatovao je posle utakmice selektor Škotske Rajan Kristi.

Kapiten Izraela i vezista Partizana Bibras Natho uspeo je da postigne gol protiv Slovenije u meču Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali je njegova reprezentacija ipak izgubila (2:3). Natho je na startu drugog poluvremena zviznuo loptu sa razdaljine od preko 25 metara, a golman Slovenije i Atletiko Madrida Jan Oblak dugo je pokušavao da shvati kako je ona prošla kroz špalir odbrambenih igrača i našla mu se iza leđa. Grupa G je inače po rezultatima ispala najzanimljivija jer još uvek ništa nije gotovo i pet ekipa se i dalje bore za plasman na EURO.

Slovačka je u gostima savladala Mađarsku (2:1) i tako uspela da unese dramu u Grupu E. Problem je sebi napravila i Hrvatska koja je u gostima protiv Azerbejdžana odigrala samo nerešeno (1:1). „Vatreni“ su poveli u 11. minutu golom Modrića i to je praktično sve što su uradili za ceo meč. Kalizada je u 72. izjednačio za Azerbejdžan, a domaćima je u nekoliko navrata nedostajalo samo malo pribranosti i sreće, pa da osvoje sva tri boda.

Nemačka i Holandija nisu dozvolile iznenađenja na gostovanjima protiv autsajdera. „Panceri“ su u Severnoj Irskoj rutinski slavili sa 2:0 golovima Halstenberga i Gnabrija, dok su „lale“ pogocima Babela (2) i Depaja bile bolje od Estonije (3:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari