Debakl Barselone 1Foto: EPA-EFE/JIM HOLLANDER

Da je CSKA u određenoj krizi, pre svega igre, pokazao je i sinoćnji evroligaški meč protiv Bajerna. Izabranici Dejana Radonjića (bez odsutnog Vladimira Lučića) vodili su praktično do poslednjih pet minuta meča, u kojima su „armejci“ uspeli da preokrenu prevashodno minijaturama Serhija Rodrigeza i Vila Klajburna za konačnih 77:70.

Bavarci će imati za čime da žale jer su u većem delu utakmice bili bolji tim koji je maltene u potpunosti kontrolisao ritam. Na kraju su ih skupo koštale individualne greške nosilaca igre (Jović, Đedović), kao i tehnička greška trenera Radonjića zbog burne reakcije.

Bajern je takođe u poslednjoj deonici ostao bez šuta sa distance, ubacivši svega jednu trojku (Jović) i to u fazi meča kada je već sve bilo odlučeno. Najefikasniji u redovima CSKA bio je pomenuti Klajburn (20p), dok je Rodrigez završio duel sa 11 poena i šest asistencija. U poraženom timu Jović je ostvario 10 poena uz samo jednu asistenciju, dok je Dangubić postigao osam poena.

Olimpijakos je manirski preslišao Himki (71:57), šutirajući za njegove standarde odličnih 40 odsto za tri poena (10/25). Milutinov je meč završio sa 13 poena i sedam skokova, dok je Spanulis bio idejni vođa na terenu sa devet asistencija, ali i za njega uobičajenih pet izgubljenih lopti.

U poraženom timu svi osim DŽordana Mikija (21p) odigrali su ispod proseka, zaključno sa Markovićem (dva poena, pet asistencija).

Debakl je prava reč za ono što su doživeli košarkaši Barselone u Tel Avivu. Posle pet vezanih pobeda, Katalonci još mogu biti zadovoljni porazom od 16 razlike (99:83), jer da poslednju deonicu nisu rešili u svoju korist (31:14) verovatno bi izgubljen meč od Makabija bio najubedljiviji evroligaški u dosadašnjem delu sezone. Razočaravajuće je izgledao tim koji pretenduje na visok plasman pred plej-of; Barsa je u trećoj deonici gubila i sa 38 poena razlike, nemoćna da zaustavi igru u „piku“ iz kratkog „rola“ uglavnom Aleksa Tajusa nakon kojeg je Diandre Kejn lako pronalazio DŽonija O Brajanta (15p, 3/6 za tri), odnosno Dibartolomea (14p, 4/8 za tri).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari