Defanzivac Zvezde za nemačke medije o Partizanu: Nisu u dobroj formi, navijači su nezadovoljni 1Aleksandar Dragović. Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Partizana u četvrtak igraju u gostima protiv Kelna u meču 3. kola Lige konferencija, a novinari nemačkog dnevnika „Bild“ razgovarali su sa igračem Crvene zvezde Aleksandrom Dragovićem o ovom duelu.

Štoper crveno-belih, koji je nekoliko sezona nastupao za Bajer iz Leverkuzena, rekao je da je Keln favorit, ali da u fudbalu često ne pobeđuje bolji tim.

„Keln je očigledan favorit. Ako se sve bude odvijalo prema planu, Keln i Nica će proći grupu, ali u fudbalu ne pobeđuje uvek bolji, zbog čega, ipak, valja biti oprezan u prognozama“, rekao je Dragović.

Štoper Zvezde je potom otkrio odakle Kelnu preti najveća opasnost.

„Snaga i veliki plus tog tima je ofanziva. Rikardo Gomeš je uvek opasan po gol, Bibars Natho, uprkos činjenici da ima 34 godine, i dalje briljantan fudbaler, ali prema mojoj oceni najveća opasnost po Keln biće po desnom krilu, gde dejstvuje Fuseni Dijabate. Bili smo saigrači u Lesteru, poseduje Dijabate veliki kvalitet“.

Dragović je objasnio i koje su slabosti tima trenera Gordana Petrića.

„Loše su počeli prvenstvo, iznenađujuće ispali iz kupa, nezadovoljstvo navijača je ogromno. Ostaje da se vidi kako će se ekipa nositi sa pritiskom. Ranjiva je u odbrani i protivnici joj stvaraju daleko više šansi nego prošle sezone“, rekao je Dragović, a zatim prognozirao konačan rezultat:

„Biće 2:0 za Keln“.

Nemački klub pokušao je da angažuje austrijskog reprezentativca pre njegovog dolaska među crveno-bele.

„Imali smo dobre razgovore, ali više pitanja oko kojih nismo mogli da se usaglasimo. Osim toga, bilo mi je teško, kao Leverkuzenovom fudbaleru, da zasmislim sebe u dresu mrskog rivala. Na kraju, odlučio sam da potpišem za Crvenu zvezdu i do danas nisam zažalio ni sekunda“, rekao je Dragović za „Bild“.

Utakmica između Kelna i Partizana igra se u četvrtak od 21 sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari