Dejan Radonjić dovodi najboljeg košarkaša Poljske 1foto:FIBA

Neverovatan previd napravili su evroligaški klubovi ovoga leta; Mateuš Ponitka nije bio u fokusu nijednog kluba iz najelitnijeg klupskog takmičenja. Uprkos dobrim partijama u Zenitu, morao je da prihvati činjenično stanje i ponudu Ređo Emilije. Sa Italijanima se dogovorio pre Evropskog prvenstva, međutim, odlične partije u dresu Poljske uverile su brojne evroligaše u načinjenu grešku. Uprkos raznim ponudama, izgleda da će Ponitka karijeru nastaviti u Panatinaikosu.

Ponitka je bio najzaslužniji za istorijski plasman Poljske u polufinale Evropskog prvenstva i prethodno izbacivanje Slovenije u četvrtfinalu.

Prvenstvo je završio na proseku od 13,4 poena i 5,7 asistencija. Momentalno po završetku Evrobasketa, Ponitka je na stolu imao nekoliko ponuda iz Evrolige, uprkos tome što je već potpisao ugovor sa Ređo Emilijom.

Saradnja je takve forme da je Poljak imao klauzulu u ugovoru koja se odnosila na eventualnu mogućnost prelaska u evroligaški klub, s tim da je imao obavezu da prva dva meseca provede u Ređo Emiliji.

Virtus iz Bolonje, Armani Milano, Panatinaikos, Baskonija želeli su da odmah obave transfer, što je podrazumevalo i da plate otkupnu cenu.

Na kraju, Dejan Radonjić uspeo je, po svemu sudeći, da ubedi Mateuša Ponitku da će imati ulogu i minutažu shodno svojim kvalitetima; PAO se dogovorio sa Ređo Emilijom da uplati 100.000 evra na klupsku adresu kako bi dobio mogućnost da potpiše višegodišnju saradnju sa 29-godišnjim košarkašem.

Posao još uvek nije dogovoren do kraja, ali su dve strane nadomak toga da pruže ruke u znak selidbe Ponitke u Panatinaikos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari