Dejan Radonjić: Uvek se osećam dobro kada dođem u Beograd; Zvezda ima "masu" i jake igrače u reketu 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Sinonim je za najveće uspehe Crvene zvezde u poslednje dve decenije. Neko je koga navijači izuzetno cene i nema sumnje da će sutra uveče biti dočekan na topao i domaćinski način. Prvi put otkad se letos, ponovo na neslavan način rastao sa crveno-belima, Dejan Radonjić gostovaće Zvezdi kao trener Panatinaikosa (19.00) u drugom kolu Evrolige.

Iako je određenim potezima uprave bio isprovociran, Radonjić je ostao džentlmen ne želići da javno govori o razlozima odlaska iz Crvene zvezde.

Odlučio je da prihvati poziv Panatinaikosa, svestan da stiže na trusno područje i da lako može biti smenjen usled slabijih rezultata.

Dimitros Janakopulos, vlasnik Panatinaikosa, važi za temperamentnog i nepredvidivog čoveka koji lako poseže za smenama trenera.

PAO tokom leta jeste osetno promenio tim, ali je utisak da nije napravio neke korenite promene koje bi automatski dovele do boljih rezultata.

U međuvremenu, povredili su se Nejt Volters i Derik Vilijams, što će se, nema sumnje, osetiti u igri „zelenih“ koji su na startu Evrolige poraženi u Atini od Reala, u neizvesnoj završnici.

PAO je od početka sezone vezao tri poraza, samim tim pod osetnim pritiskom nameriće se na Zvezdu.

Radonjić je predvodeći crveno-bele osvojio čak 15 trofeja stekavši status kultne ličnosti na Malom Kalemegdanu.

„Uvek se dobro osećam kada se vratim u Beograd. Videću se sa prijateljima. Ali, u isto vreme moramo da budemo fokusirani na utakmicu da bismo pobedili. Moramo da budemo spremni za težak meč. Kao uvek, navijači će im ulivati energiju da odigraju dobru odbranu. Videli smo da su imali dobar meč protiv Efesa, a potom su pobedili u Jadranskoj ligi. Igraju sa mnogo energije i kontakta, pa moramo da budemo dobri na obe strane parketa. Odbrana je važna, ali moramo da budemo dobri i u napadu“, poručio je Radonjić u razgovoru za grčke medije.

Analizirajući Crvenu zvezdu, apostrofirao je gabaritnost igrača u centarskoj liniji.

„Imaju ‘masu’ i jake igrače u reketu, kao što su Bentil i Martin, a angažovali su i Raduljicu. Mitrović je takođe druga opcija pod košem. Iskusni su na bekovskim pozicijama, a ima i igrača koji već dugo igraju zajedno. Kao što sam rekao, moramo da budemo dobri u odbrani i napadu i da ostanemo fokusirani na igru. Ovo je veoma važno jer će u dvorani vladati vruća atmosfera. Moramo da igramo bolje u napadu nego u poslednjim mečevima.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari