Dejan Stanković blizu novog posla: U Sampdoriji nisu odustali od ideje da angažuju doskorašnjeg stručnjaka Crvene zvezde 1foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Još dok je uspešno vodio Crvenu zvezdu, u Sampdoriji su silno želeli da ga angažuju. Ipak, crveno-beli su tada odbili sve napada velikana iz Đenove, kojem bi, ipak, mogla da se ostvari ideja da dovede mladog srpskog stručnjaka. Ukoliko Marko Đampaolo dobije otkaz, Dejan Stanković bi mogao da dobije šansu da debituje na klupi ekipe iz Serije A.

Prema pisanjima italijanskih medija, Sampdorija nije zadovoljna rezultatima na početku seozne. S tim u vezi, najkasnije sutra, uprava će razgovarati o tome hoće li Marko Đampaolo nastaviti sa radom kao šef struke nekadašnjeg šampiona Italije i finaliste Kupa šampiona.

Sampdorija ima najgori start sezone u klupskoj istoriji i samo dva boda iz sedam utakmica.

U toku je dvonedeljna pauza zbo obaveza reprezentacija, neretko i period u kojem se vrše kadrovske promene u klubovima.

Ukoliko bude došlo do smene, lokalni mediji pišu da su Dejan Stanković i Danijel De Rosi najveći kandodati da naslede Đampaola.

Stanković je na ceni u Sampdoriji još od proleća 2021. kada je bilo jasno da će Klaudio Ranijeri otići iz Đenove.

U tom periodu, srpski stručnjak borio se sa Zvezdom za trofeje i nije bilo šanse da napusti ekipu.

Šest meseci kasnije došlo je i do prvih direktnih kontakata, ali Stanković ni tada nije hteo da ostavi sovje fudbalere koji su imali dvomeč sa Rendžersom u nokaut fazi Lige Evrope.

Po svemu sudeći, iako nenadano, s obzirom na to da su tokom leta dovedena pojačanja u skladu sa trenerskim zamislima Đampaola, upravi Sampdorije mogla bi da se ostvari velika želja.

Klub je i dalje u vlasništvu porodice Ferero, međutim, vlasnik Masimo je uhapšen pr enekih šest meseci, zbog finansijskih malverzacija, tako da odluke donosi upravni odbor na čelu sa nekadašnjim fudbalerom Sampdorije Markom Lanom.

Stankovića je torinski Tutosport nedavno pominjao i kao mogućeg naslednika Simonea Inzagija u Interu ali aktuelni trener je i dalje siguran na klupi Nerazura bar do novembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari