Dejan Stanković: Posle drugog gola, pomislio sam na Mihu 1Dejan Stanković. Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Preuzeo je Dejan Stanković Sampdoriju u veoma teškoj situaciji; sam početak na klupi Đenovljana bio je još teži, međutim, nakon današnjeg trijumfa na terenu Sasuola, za fudbalere italijanskog velikana nazire se rešenje u borbi za opstanak u Seriji A (1:2).

Posle 16 kola, Sampdorija ima pet bodova manje od Specije, koja je prva iznad crte na tabeli.

Period proveden tokom trajanja Svetskog prvenstva u Kataru, Stanković je iskoristio da bolje sagleda mogućnosti igračkog kadra koji je nasledio, pokuša da napravi određene promene, pojača linije tima…

Nažalost, sam kraj Mundijala pamtiće po smrti Siniše MIhajlovića, njegovog prijatelja, kuma, osobe koja mu nemerljivo znači u životu.

U svom prvom meču na klupi Sampdorije, nakon što je srpski fudbalski velikan preminuo, kamere su Stankovića zumirale kako se posle drugog gola svog tima, koji je postigao levi bek Auđelo, prvo prekrstio, potom pogledao ka nebu i rukom pokazao nagore.

„Kada smo postigli drugi gol pogledao sam u nebo i pomislio sam na Mihu“, otkrio je Stanković, a potom napomenuo koliko mu je značila današnja pobeda.

„Ovo je velika pobeda, ali samo mali korak na našem putu. Verovali smo da možemo. Osećao sam se kao da igramo kod kuće. Igrači moraju da zapamte ovaj trenutak i da shvate da su navijači uvek uz nas“, poručio je doskorašnji trener Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari