Dejan Stanković produžio ugovor sa Zvezdom do 2024. godine 1Foto: Twitter/@crvenazvezdafk

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković produžio je danas ugovor sa klubom do 2024. godine.

„Preponosan sam na ukazanoj šansi od strane kluba da vodim moju Crvenu zvezdu. Hvala svima na strpljenju i poverenju. U glavi sam imao samo produžetak saradnje na obostrano zadovoljstvo. Ima još dosta da se radi, ne odustajemo od ciljeva, treniram zlatne momke, imam sjajan stručni štab. Samo još Marakana da se otvori za publiku, pa da budemo kompletni“, rekao je Stanković za sajt kluba.

Stanković je naveo da Zvezda „uvek iziskuje novo dokazivanje“.

„Kad se jedno poglavlje završi, stavi se tačka i već se prelazi na sledeće. Mi smo spremni da odgovorimo na sve izazove. Sledeći cilj je osvajanje Kupa i daćemo sve od sebe da donesem dugo čekanu duplu krunu. I onda ponovo od početka. Zvezda voli da se seća, ali traži nove izazove i uspehe“, kazao je Stanković.

Dejan Stanković je mesto trenera Zvezde preuzeo u decembru 2019. godine i osvojio je dve titule šampiona Srbije.

Terzić: Postavljamo nove ciljeve

Dejan Stanković produžio ugovor sa Zvezdom do 2024. godine 2
Foto: STARSPORT

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da taj fudbalski klub želi dugoročno da razmišlja i da je produžetak ugovora sa trenerom Dejanom Stankovićem potvrda toga.

„Današnjim potpisom postavljamo nove ciljeve i šaljemo poruku da Zvezda želi dugoročno da razmišlja. Od prvog trenutka kada se pojavila ideja da Stanković dođe za trenera, a to je bilo posle njegovog poziva gde je on samouvereno telefonski prezentovao šta može, koliko želi, kakve su mu ambicije i na koji bi način podigao Zvezdu. Osetio sam to da nije priča, već da on to nosi kao ideju u sebi i da može da je prenese na teren, te našem klubu donese novu vrednost. Od tada pa do danas, on je porastao kao trener i dokazao se kao čovek mnogo puta. Ubeđen sam da će imati veliku karijeru“, rekao je Terzić za sajt kluba.

Trener Dejan Stanković je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do 2024. godine.

„Voleo bih što duže da ostane u Zvezdi, a potpisom na tri godine smo mu poslali poruku koliko verujemo u njega i koliko bi želeli da ostane. Osvojili smo četiri titule u nizu, četiri grupne faze igrali i to sada nije cilj, nego neko normalno očekivanje, čega je i Stanković svestan. Znamo šta smo postavili kao ciljeve i prioritete i hrabro ulazimo u sve to. Ne živimo od stare slave i nema minulog rada, i hrabro se suočava onome što nas čeka u julu kad krenu kvalifikacije za Ligu šampiona. Srećni smo i zadovoljni i nadam se da su i naši navijači“, kazao je Terzić.

On je naveo da Stankovića „doživljava kao prijatelja“.

„Debitovao je protiv OFK Beograda kao šesnaestogodišnjak, kada sam ja bio kapiten tog kluba, ukrštali su nam se putevi i posle… Kada sam bio predsednik Fudbalskog saveza Srbije, on je bio kapiten reprezentacije. Doveo sam ga za trenera, pružio mu šansu, imamo izvanredan lični i privatni odnos i tako će biti i dalje“, dodao je generalni direktor Zvezde.

Terzić je istakao da očekuje da Crvena zvezda i petu godinu u nizu igra grupnu fazu nekog evropskog takmičenja i da želi da to bude Liga šampiona i da će klub učiniti sve da se to i ostvari.

Mrkela: Produžetak ugovora sa Stankovićem je dokaz poverenja

Dejan Stanković produžio ugovor sa Zvezdom do 2024. godine 3
Foto: Starsport

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela rekao je danas da je produžetak ugovor sa trenerom Dejanom Stankovićem dokaz poverenja.

„Ovo je sigurno jedan lep dan za sve zvezdaše, Dejan Stanković je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom. Produžetak saradnje predstavlja dokaz poverenja koje klub pokazuje prema treneru. Mislim da je Stanković odradio sjajan posao u poslednjih godinu i po dana. Rezultati su bili izvanredni i očekujem da se u predstojećem periodu ponove“, rekao je Mrkela za klupski sajt.

Fudbalski klub Crvena zvezda produžio je ugovor sa trenerom Dejanom Stankovićem do 2024. godine.

„Naš cilj je da uvek idemo napred, da podižemo lestvicu naviše. Proteklih godina smo napravili sjajne rezultate. Želimo da sa Stankovićem na čelu napravimo iskorak i u Evropi i kada su u pitanju domaći okviri i da se Crvena zvezda vrati na staze stare slave koje su započele neke starije generacije. Dejan Stanković i ja imamo svakodnevnu komunikaciju. Stalno radimo analizu utakmica koje su se odigrale za vikend i pravimo planove za budućnost. Imamo dosta dobru saradnju i mislim da rezultati to i pokazuju“, kazao je Mrkela.

Mijailović: Stanković je pokazao da je šampion

Dejan Stanković produžio ugovor sa Zvezdom do 2024. godine 4
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je danas da očekuje nastavak dobrih rezultata u narednim sezonama, nakon što je trener Dejan Stanković produžio ugovor do 2024. godine.

„Stanković je pokazao da je pravi šampion, da je zvezdaš koji je igrački postigao mnogo i njegova trenerska funkcija je potvrdila da će i u tome postići vrhunske rezultate. Zvezda očekuje da se nastavi u ovom maniru, sa ciljem da unapredimo igru i rezultate koje očekujemo u evropskim takmičenjima u narednoj sezoni“, rekao je Mijailović za klupski sajt.

Stanković je danas produžio ugovor sa Zvezdom do 2024. godine.

„Stanković je stvorio dobar timski rad, igrači su ostvarili ciljeve za ovu godinu, uz još jedan koji nas očekuje. Nadam se da ćemo to uspešno prebroditi i doći do veoma uspešne sezone u ovom ciklusu u kom se takmičimo“, dodao je predsednik crveno-belih.

Mijailović je rekao da je Stankovićeva prednost to što je bio uspešan igrač i što zna kakvi su zahtevi modernog fudbala.

„Trenirali su ga mnogi poznati treneri, mnogo je naučio od njih i što je najvažnije, sposoban je da to primeni u praksi. Rezultat nije izostao, ali iza svega toga stoji rad i želja igrača da poštuju trenerove zahteve. Verujem da će se u tom duhu nastaviti saradnja“, naveo je Mijailović.

Fudbaleri Zvezde su ove sezone odbranili šampionsku titulu u Super ligi Srbije, a igraće i u finalu Kupa protiv Partizana, 25. maja na stadionu „Rajko Mitić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari