"Kao da su osvojili prokleti turnir": Dejli mejl se rugao hrvatskoj proslavi trećeg mesta u Zagrebu 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvatska reprezentacija proslavila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kataru na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na kojem se okupilo 80.000 ljudi, a britanski Dejli mejl je na svojim internet stranicama objavio tekst kojim je hteo da se naruga slavlju hrvatskih igrača.

Ipak, u komentarima ispod teksta čitaoci su burno reagovali na članak u poznatom tabloidu.

Dejli mejl je tekst napisao na osnovu objava ljudi po društvenim mrežama pa tako i u svoj naslov stavlja jednu od njih: “Slave kao da su osvojili prokleti turnir! Navijači opisali Hrvatsku kao sramotu zbog divlje reakcije zbog osvajanja trećeg mesta na Svetskom prvenstvu, nakon što je njena cela klupa utrčala na teren da bi proslavila pobedu protiv Maroka”.

U člamku se navodi da su navijači na društvenim mrežama ismejali Hrvatsku zbog te proslave. Piše i da je hrvatska reprezentacija bila pod nadzorom korisnika društvenih mreža nakon što je bila izbezumljena po osvajanju srebra u Rusiji na Svetskom prvenstvu pre četiri godine.

Autor teksta je izdvojio nekoliko tvitova uz onaj koji je stavio u naslov svog teksta. Među njima se ističe da jedan u kojem se navodi da su hrvatski igrači plakali zbog drugog mesta pre četiri godine, a da sad slave treće. Drugi navodi da hrvatski igrači slave kao da su osvojili Svetsko prvenstvo, a ne pobedili u najbeznačajnijoj utakmici na svetu.

Objava tog teksta na Facebookovoj stranici Dejli mejla skupila je oko 5.500 reakcija s velikim delom onih koji se ne slažu s napisanim i koji vređaju takav stav.

“Završili su turnir ispred nekih ‘nepoznatih reprezentacija’ kao što su Nemačka, Španija, Portugal, Belgija, Holandija, Engleska, Brazil. Neka slave kako žele. Čestitam”, “Engleska bi imali državni praznik dug 20 nedelja da je završila treća”, “Meni ovo zvuči kao ljubomora”, “Imaju svako pravo na proslavu jer su dali 100 posto u svakoj utakmici i zauzeli su treće mesto. Bila bi sramota da nisu pokazali emociju nakon toga”, neke su od reakcija.

Komentator koji se predstavio kao Brazilac napisao je: “Samo dve zemlje mogu da pokušaju da se rugaju Hrvatskoj: Francuska i Argentina. Ako vaša zemlja nije treća na planeti, zašutite i pustite ih da slave!”.

“Ono što je sramotno jeste to da Engleska nije bila na postolju od 1966, a Hrvatska je to napravila triput u poslednjih 25 godina”, “I treba da slave. Zemlja koja ima 3,9 miliona stanovnika je treća i to je veliki uspeh”, neki su još od komentara koji su dobili najveći broj reakcija po objavi, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari