Dejvis kup tim Srbije bez Đokovića počeo pripreme u Beogradu 1Foto: TSS

Izabranici selektora Dejvis kup selekcije Srbije Viktora Troickog okupili su se u Teniskom klubu Gemax, gde će se pripremati za ono što ih čeka u Valensiji gde će biti održana grupna faza Dejvis kupa.

Đoković je trebalo da pomogne nacionalnom timu u borbi za plasman na završni turnir, ali je odustao iz privatnih razloga. „Bio je bezbroj puta u reprezentaciji, ali sada nije u mogućnosti. U pitanju je njegova lična stvar. Ovoga puta je sprečen da igra, ali će nam se pridružiti u Malagi ako se plasiramo na završni turnir“, rekao je selektor Viktor Troicki

Na pripremama se nalaze Miomir Kecmanović (36), Filip Krajinović (44), Laslo Đere (64), Dušan Lajović (88) i Nikola Ćaćić (57. u dublu na ATP listi) koji će do petka brusiti formu u Beogradu, a zatim sledi odlazak u Valensiju. Tamo će se u Grupi B sastati sa domaćinom Španijom, Kanadom i Južnom Korejom

Uvek je prvi dan poseban, kada smo svi nakon dužeg vremena zajedno. Do petka smo u Beogradu, kada krećemo za Španiju gde verujem u naše dobre partije i plasman na finalno takmičenje u Malagi u novembru kada bi nam se pridružio i Novak”, rekao je selektor Troicki.

Prvi meč Srbija igra protiv Španije 14. septembra, sledi susret sa Južnom Korejom dan kasnije i sudar sa Kanadom 17. septembra 2022. Svi mečevi počinju od 16 časova, igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom.

Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. Žrebom za nokaut fazu izvučeni su četvrtfinalni rivali u kojima će se sudariti četiri pobednika grupa i četiri drugoplasirana tima iz grupnih takmičenja.

Srbija će, ukoliko bude prva u Grupi B, u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasirane ekipe u grupi A, ukoliko Srbija osvoji drugo mesto u Grupi B u četvrtfinalu će igrati protiv prvoplasirane selekcije u Grupi C.

Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova Hose Marija Martin Karpena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari