Alfonso Dejvis stavlja Bajern pred dilemu 1Foto: EPA-EFE/Anna Szilagyi

Alfonso Dejvis bi mogao postati glavni junak letnjeg prelaznog roka, pišu španski mediji.

Real Madrid vidi Kanađanina kao najbolju opciju za levog beka u budućnosti, a Bajern je svestan da bi zadržavanje svog igrača bilo kontaproduktivno jer je on već napomenuo da bi svoju karijeru rado nastavio u „kraljevskom“ klubu.

Fudbaler, star 23 godine, ima ugovor sa Bavarcima do 2025. godine i ima ponudu za produženje ugovora, uz interes Reala da ga dovede već 2024. ili pak 2025. godine.

Prema pisanju Bilda, agent Dejvisa, Nedal Huse, navodno je zatražio značajno povećanje plate za svog igrača od 15 miliona evra godišnje, što bi ga svrstalo među najplaćenije u Tuhelovom timu, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Promena u sportskom sektoru Bajerna, koja je došla sa smenom Nagelsmana i Salihamidzića, zaustavila je pregovore između nemačkog kluba i agenta Dejvisa.

„To je haotično vreme u Bajernu. Nisam siguran šta se dešava i s kim ćemo razgovarati. Čini se da postoji previše nestabilnosti i nesigurnosti u vezi sa vođstvom kluba“, rekao je Huse ovog juna.

Sada sportski direktor Bajerna, Kristof Freund, želi preuzeti inicijativu kako bi usmerio pregovore željenom trasom.

Bavarci se ne slažu sa finansijskim zahtevima Dejvisa, ali postoji strah da bi mogao odlučiti da krene istim putem kao i David Alaba, koji je pustio da mu istekne ugovor kako bi potpisao za Real Madrid bez obeštećenja.

Što se tiče trenera Tomasa Tuhela, on je već jasno izneo svoj stav.

„On je naš igrač. I apsolutno ključni igrač. Zna koliko ga cenimo. Imamo poverenja u sportski sektor. Još uvek je veoma mlad, često to zaboravljamo. Ima prostora za napredak u svakom smislu“, rekao je nemački trener.

U međuvremenu, Real Madrid ostaje u iščekivanju. Ovo nije prvi put da se igrač ne oseća dovoljno vrednovanim od strane kluba iz Bavarske. To se dogodilo i sa Tonijem Krosom 2014. godine, kada mu nisu ponudili onoliko para koliko je želeo da dobije u novom ugovoru, pa je otišao za samo 25 miliona evra u Madrid, gde je postao legenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari