Deklan Rajs novi rekorder na Ostrvu, zadnji vezni plaćen od Arsenala 120.000.000 evra 1foto: ©Arsenal FC)

Čekala se samo formalizacija dogovorenog, a danas je to i obaveljno. Deklan Rajs postao je najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji Premijer lige.

Mikel Arteta u njemu je video rešenje za sve probleme u veznom redu. Arsenal je bio uporan i strpljiv tokom pregovora sa Vest Hemom ne odustajući od zacrtanog uprkos paprenoj ceni koju su ispostavili „čekićari“.

Na kraju su „tobdžije“ razbile kasu i iskeširale Vest Hemu rekordnih 120.000.000 evra. Time je Arsenal pokazao odlučnost da u narednoj sezoni konkuriše za titulu u Premijer ligi.

Prethodno je dogovorio dolaske Jurijena Timbera iz Ajaksa za 40.000.000 evra, kao i Kaija Haverca iz Čelsija (70.000.000 evra). Na taj način, Arsenal je za tri pojačanja potrošio na obeštećenja čak 230.000.000 evra.

Transfer Deklana Rajsa postao je najskuplje plaćeni na Ostrvu. Irac rođenjem,a reprezentativac Engleske po „fudbalskom pasošu“ završio je staž u Vest Hemu na sjajan način, osvajanjem Lige konferencija.

On je ponikao u redovima „čekićara“. Vrlo kratko se fudbalski obrazovao u Čelsiju, a 2017. zaigrao je za prvi tim Vest Hema.

Tri godine zaredom izabran je za igrača godine od strane navijača, prvo 2020, potom 2022. Bio je i kapiten ekipe prošle sezone, nakon što je Mark Nobl otišao u penziju.

U poslednje četiri godine, standardni je reprezentativac Engleske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari