Posle dva meseca pauze nastavlja se najmasovnije evropsko fudbalsko takmičenje – Kup UEFA, a na rasporedu su mečevi prve eliminacione faze – šesnaestine finala. S obzirom na to da je holandski Fejenord izbačen iz UEFA Kupa zbog incidenata koje su njihovi navijači pravili u Holandiji, njihov protivnik u ovoj fazi engleski Totenhem automatski je našao mesto među 16 najboljih, dok ostali večeras započinju borbu za naredni krug takmičenja.

Posle dva meseca pauze nastavlja se najmasovnije evropsko fudbalsko takmičenje – Kup UEFA, a na rasporedu su mečevi prve eliminacione faze – šesnaestine finala. S obzirom na to da je holandski Fejenord izbačen iz UEFA Kupa zbog incidenata koje su njihovi navijači pravili u Holandiji, njihov protivnik u ovoj fazi engleski Totenhem automatski je našao mesto među 16 najboljih, dok ostali večeras započinju borbu za naredni krug takmičenja. Na terenu će se naći i nekoliko srpskih internacionalaca. Igor Duljaj i Zvonimir Vukić u Donjecku dočekuju francuski Nansi, dok će protiv „galskih petlova“ igrati i Savo Milošević, čija Osasuna gostuje Bordou. Inače, Francuska u šesnaestini finala ima čak četiri svoja predstavnika, kao i Španija, dok su se iz Engleske i zemlje svetskih prvaka Italije u prvu nokaut fazu plasirala samo po dva kluba. Na teren bi mogao i Miloš Krasić, čiji CSKA, osvajač UEFA Kupa 2005. godine, dočekuje Makabi iz Haife (protivnik Partizana u grupnoj fazi), kao i Vladimir Ivić koji nastupa za grčki AEK i danas se sastaje sa PSŽ. Za razliku od pomenutih igrača koji će biti svojim trenerima na raspolaganju, Mateja Kežman neće biti u sastavu Fenerbahčea za duel sa AZ Alkmarom jer odrađuje jedan meč suspenzije.

Parovi šesnestine finala

Bajer Leverkuzen – Blekburn, Hapoel (Tel Aviv) – Rendžers, Livorno – Espanjol, Fenerbahče – AZ Alkmar, Šahtjor – Nansi, Bordo – Osasuna, Verder – Ajaks, CSKA (Moskva) – Makabi (Haifa), Benfika – Dinamo (Bukurešt), AEK – PSŽ (danas), Steaua – Sevilja, Braga – Parma, Spartak (Moskva) – Selta, Varegem – Njukasl, Lans – Panatinaikos (sutra)

Izuzetno zanimljiv meč očekuje nas na Vezeru gde na noge Verderu stiže Ajaks i ova utakmica slobodno može poneti naslov derbija prvog dana prve eliminacione faze, a dva kluba se do sada nikada nisu susretala u evropskim takmičenjima. Međutim, ono što ne ide naruku Nemcima jeste podatak da su se do sada tri puta sastajali s holandskim ekipama i nikada nisu uspeli da se raduju pobedi, za razliku od „kopljanika“ koji su od 13 mečeva protiv Bundesligaša 12 dobili. Revanš utakmice se igraju 22. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari