Rukometaši Srbije imaće šest provera pre početka Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, uključujući i dva meča protiv Švajcarske i Rusije ili Rumunije poslednjih dana ove godine, a kako trenutno stvari stoje najveći problem selektoru Jovici Cvetkoviću predstavljaće povrede igrača.

Momir Rnić, igrač Rajn-Nekar Levena, doživeo je frakturu metatarzalne kosti levog stopala na jednom od poslednjih treninga nemačkog kluba i predstoji mu pauza od najmanje tri meseca a Cvetković najavljuje da na pripremni turnir u Švajcarskoj neće putovati ni Rastko Stojković, koji mora na operaciju, Ilija Abutović, koji je otkazao zbog privatnih problema, i Bojan Beljanski, koji je došao sa napuklim mišićem, pa će ostati u Srbiji da radi po posebnom programu.

– Iskreno, jedva smo skupili 16 igrača za taj turnir, jer nam oni koji su u Bundesligi dolaze neposredno pred Novu godinu, tako da ćemo samo od 1. do 4. januara biti kompletni. Imaćemo sedam-osam treninga da se uigramo, a posle toga je sve u funkciji Evropskog prvenstva. Uvek ćemo ići na pobedu, probleme ćemo rešavati u hodu, spremaćemo se kao da smo kompletni i mislim da na turniru u Švajcarskoj imamo adekvatne provere za EP – istakao je Cvetković.

Rukometaši Srbije igraće meč protiv Švajcarske u petak dok ih dan kasnije očekuje susret sa Rumunijom ili Rusijom. Posle Nove godine uslediće utakmica sa Saudijskom Arabijom (2. januar), Makedonijom (5. januar), Slovenijom (9. i 10. januar).

Srbija će na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj nastupiti u grupi sa domaćinom, Islandom i Švedskom.


Štrlek: Srbi su kvalitetni

Hrvatski rukometaš Manuel Štrlek rekao je da veoma ceni reprezentaciju Srbije i da će meč dva tima na startu EP (12. januar) biti pravi derbi u Splitu. „Srbi su kvalitetni i nezgodni, mogu svima da pomrse račune. Moramo da budemo spremni, ne smemo „izgorimo“ jer je pobeda na startu najbitnija za glavu. Samo da nas ne ponese u kontra smeru, da nađemo optimalnu „brzinu“. Idemo na dva boda kao i u svakoj drugoj utakmici, otvaranja su teška. Utakmica protiv Srbije je za mene kao i svaka druga, svejedno mi je da li je protivnik Srbija, Švedska ili Island“, izjavio je Štrlek za Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari