Diandre Ejton se nije dogovorio sa Finiksom 1EPA-EFE/TANNEN MAURY SHUTTERSTOCK OUT

Diandre Ejton i Finiks Sansi nisu uspeli da se dogovore oko novog ugovora. Klub nije želeo da svom startnom centru ponudi petogodišnji ugovor za 177 miliona dolara, dok Ejtonu nikako nije odgovaralo da postojeći produži na samo godinu dana. Tako će prvi pik sa NBA drafta 2018. narednog leta postati ograničeno slobodni agent.

Momak sa Bahama odigrao je prošlosezonski plej-of na visokom nivou, naročito serijal u velikom finalu protiv Milvokija. ESPN je čak statistički izračunao da je sa 66 odsto uspešnosti u šutu Ejton imao najbolje procente u istoriji NBA lige.

Bar 50 odsto lopti ubacivao je u 17 uzastopnih utakmica doigravanja, a samo je Šakil O’Nil 2006. godine imao duži niz od njega.

U toku prošle sezone, Ejton je imao dabl-dabl prosek od 14,4 poena i 10,5 skokova po utakmici. Njegova saradnja sa Krisom Polom bila je vrlo plodonosna.

Pol je, u odnosu na Ejtona, letos dobio ugovor na četiri godine vredan 120 miliona dolara, uprkos činjenici da se nalazi u 36. godini života.

Ugovorom je nagrađen, tačnije ruki ekstenzijom i Majkl Bridžis, u formi četvorogodišnje saradnje za 90 miliona dolara.

Ejton se nadao ponudom koja je mogla da dostigne i maksimalnih 207 miliona dolara, što je ugovor koji je letos dobio njegov klasić Luka Dončić, koji je takođe draftovan 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari