Digli se u pravom trenutku 1Foto: EPA-EFE/ LARS MOELLER

U prvom komentaru pobede na terenu Nordsjelanda (2:1) novi trener Partizana Zoran Mirković nije hteo da prećuti pad crno-belih u drugom poluvremenu, međutim nije mogao ni da ne pohvali borbenost ekipe…

… za sada najvidljiviju promenu u fudbalu srpskog vicešampiona od dolaska nekadašnjeg prvotimca i funkcionera kluba iz Humske na najodgovorniju poziciju u stručnom štabu.

– Dolazak novog trenera, u bilo kom klubu, donosi drugačiju energiju, odmah se to vidi na terenu, a ovo kako smo mi izgledali u Danskoj ima potpis Bate Mirkovića. Oseća i on klub, zna kako funkcioniše, jasno mu je u kakvoj smo situaciji bili… Nije stvarao nikakav pritisak, jer i mi sami znamo šta moramo da radimo. Drago mi je što je počeo novi segment u trenerskoj karijeri, nadam se da ćemo zajedno napraviti dobru priču. U Danskoj smo izgledali dobro na terenu – kaže asistent za drugi gol Marko Janković, inače standardni vezista reprezentacije Crne Gore, gde je naslednik Miroslava Đukića bio pomoćnik selektora LJubiše Tumbakovića.

Međutim, jasno je valjda i njemu da je igra još daleko od nivoa potrebnog za novi prolaz u Ligu Evrope, pogotovo od prezimljavanja u njoj. Povratak titule na Partizanovu stranu Topčiderskog brda, takođe. A, crno-beli posle samo tri kola kaskaju pet koraka za Crvenom zvezdom.

– Pretprošle sezone bilo je i minus devet, pa smo na kraju osvojili i titulu i Kup. Kod nas je sve na život ili smrt, a Superliga je duga. Pred nama je još 34 kola i mogućnost da drugi kiksiraju kao što smo mi. Degutantno je već na početku prvenstvu otpisivati nas iz trke za titulu. Mora nam se skinuti taj opterećujući pritisak – kaže igrač sredine terena, i sam sklon oscilacijama, uoči nedeljnog gostovanja Zemunu.

Golman Vladimir Stojković slično vidi početak nove ere u svlačionici.

– Sve je malo, u stvari ne malo nego dosta oštrije nego što je bilo. Prihvatili smo ono što je novi šef od nas tražio. Bili smo agresivni i kompaktni na svakom delu terena, uz to još pobedili. Zadovoljan sam početkom – kaže čovek zadužen za mrežu reprezentacije Srbije i dovoljno iskusan da ne misli da je prvi trijumf na evropskom gostovanju posle skoro godinu dana dovoljan za kovanje planova za dvomeč sa Bešiktašem.

– Moraće još jedna mečka da se rodi. Iako mnogima deluje drugačije, tvrdim da je Nordsjeland ozbiljna ekipa. Mladi i željni dokazivanja sigurno će nas napasti u Beogradu. Naše je da budemo ozbiljni i agilni kao na njihovom terenu. Još ako im naši navijače prirede „vatrenu“ dobrodošlicu… Nikako ne smemo preskakati stepenike, ni u razmišljanju ni u delanju, iako smo se digli u pravom trenutku – upozorava Stojković pre mogućeg ponovnog odlaska iz Partizana, posle revanša sledećeg četvrtka.

Janković o Đukiću: Previše štitio igrače

– Đukić je dobar čovek i veliki gospodin, s kojim smo posle dugo vremena prezimili u Evropi. Odlično je podnosio pritisak, sve prihvatao na sebe. Nikada nije svaljivao krivicu na igrače, iako je možda nekad trebalo. Nadam se da više neće biti sličnih negativnih povika sa tribina, zbog dosta mladih igrača u timu, jer im to možda smeta i remeti – osvrće se na jednogodišnju saradnju sa smenjenim trenerom Marko Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari