Partizan preokrenuo preko Dijabatea i Rikarda sa igračem manje, na kraju remizirao sa Slovackom 1(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Mirisalo je na katastrofu u Češkoj, a na kraju se pretvorilo u veličanstven remi. Sa igračem manje od 22. minuta, nakon isključenja Kristijana Belića, fudbaleri Partizana nadoknadili su dva gola minusa i u drugom poluvremenu preko Dijabatea i Rikarda došli u poziciju da povratak crno-belih u Beograd bude trijumfalan. Ipak, po  sličnoj formuli kao kod drugog gola, kapitulirali su i treći put nakon centaršuta sa strane fudbalera Slovacka, zbog čega nisu u potpunosti nagrađeni za odlično izdanje u drugih 45 minuta, na startu Lige konferencija – 3:3 (2:0).

Neverovatne amplitude viđene su u igru srpskog velikana; od bezličnog izdanja u prvom poluvremenu, do brzog pronalaska pobedničke formule i to sa igračem manje, nalik crno-belom koktelu, u skladu sa nadimkom Partizana, za epilog su imale remi ispunjen goleadama sa obe strane.

Možda i najlošije poluvreme, a bilo ih je poprilično od početka sezone, odigrali su fudbaleri Partizana na startu Lige konferencija. Nijedan šut nisu uputili ka golu Slovacka, gotovo da nisu povezali više od tri pasa, bez ikakve namere da u poslednjoj liniji pritisnu rivala, u čijem sastavu nije bilo fudbalera tehnike prijema lopte i igre iz prvog pasa na nekom visokom nivou.

Pokušao je trener Petrić da sa Belićem i Traoreom u sredini manevra dobije na čvrstini i sigurnosti pri iznošenju lopte, međutim, sa malo rezona i znanja da menjaju strane i time šire rivalske linije, crno-beli su u retkim prilikama uspevali da prebace težište igre.

Domaćin je od starta izašao visoko, pritiskao je po stranama, osetivši da je Partizan najranjiviji prilikom centaršuteva sa bokova.

Igrao se četvrti minut kada je Slovacko iz dobre pozicione igre, pasovima između linija i ubacivanjem bekova u sredinu došlo do vođstva.

Kalabiška je nesigurno primio pas od Holcera, s obzirom na to da na dvadesetak metara nije imao nijednog protivničkog fudbalera, ipak je stigao da se namesti i šutne.

Lopta je dobila na ubrzanju usled kontakta sa Traoreom, golman Popović, pritom, nije bio dobro postavljen i mat je bio neminovan.

Nastavilo je Slovacko sličnim stilom igre da materijalizuje loše strane u igri Partizana. Naročito su Česi bili opasni po bokovima i prilikom prekida.

Podatak da su od poslednjih 15 golova, čak 14 postigli unutar kaznenenog prostora ilustrovali su u 19. minutu kada je usled kratkog dodavanja prilikom kornera, Petržela centrirao sa leve strane; Hofman je bio viši od svih igrača crno-belih, udarcem glavom pogodio je stativu a na odbitak je neometano natrčao Kalabiška, postigavši i drugi gol za Slovacko.

Očajan period u igri Partizana kulminirao je direktnim crvenim kartonom Kristijana Belića. Samo tri minuta nakon drugog gola Slovacka, potpuno je bespotrebno sa dve noge startovao na Rinberka i opravdano poslat u svlačionicu.

Odlučio je Petrić da uvođenjem Andradea zakrpi nastalu rupu u sredini terena i time olakša tehnički nadarenom Dijabateu da dođe do izražaja.

Levonogi fudbaler iz Malija najavio je potencijalnu žurku nakon što je odličnim šutem sa distance uhvatio na krivoj nozi markiranog golmana Engijena.

Osetili su crno-beli, da bez obzira na devetoricu u polju, mogu da se nadigravaju sa rivalom. Posebno inspirisan bio je Dijabate koji je sjajno probijao po levoj strani; briljantno je u 53. minutu promešao odbranu Slovacka, slabijom, desnom nogom je loše šutirao, ali se lopta odbila od jednog igrača Slovacka i završila u golu domaćina.

Nastavio je Partizan sa tečnijom igrom i posle izjednačenja. Preciznijom razmenom pasova, lako je težište igre prebacivao na polovinu protivnika.

Delovalo je da će moći do potpunog preokreta, što se i desilo kada je Rikardo, posle šuta Andradea, nalateo na odbitak i volejom razgalio oko četristo navijača crno-belih u Češkoj.

Teško opisivih petnaestak minuta u drugom poluvremenu prouzrokovalo je i želju Partizana da usled vođstva kontroliše ritam i uspori tempo igre. Slovacko je napadalo inertno, bez nekog naročitog plana, forsirajući duge lopte prema golmanu Popoviću.

Činilo se da će crno-beli uspeti da se odbrane, međutim, ponovo je jedan centaršut sa leve strane proizveo karanbol u odbrani Partizana, iz kojeg je Kozak poslužio kao „martinela“ za matiranje Popovića.

Nije srpski velikan ni tada ustuknuo, odličnu kombinaciju sa Dijabateom Rikardo je pretvorio u gol šansu, ali je njegov šut završio na prečki gola Slovackog.

Vreme je isticlo stapajući se sa rezultatom 3:3 koji je slađeg ukusa i lepšeg osećaja delovalo za fudbalere šahovski mirnog Gordana Petrića.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari