Dinamo doveo napadača Rijeke za platu od milion evra 1foto: GNK Dinamo

Trudio se Josip Drmić tokom sezone na izmaku da ostane profesionalan i da maksimalno ispoštuje Rijeku, uprkos tome što je, izvesno, u jeku borbe za titulu, u kojoj je učestvovao i klub iz Primorsko-goranske županije, pregovarao sa Dinamom. Pisanja novinara na kraju su se ispostavila tačnim, s obzirom na to da će potencijalnii reprezentativac Švajcarske od naredne sezone predvoditi napad Dinama.

Dinamo je tako oslabio još jednog direktnog konkurenta za titulu, nalik izvedenom manevru tokom zime, kada je iz Osijeka doveo, u tom trenutku njenog najboljeg igrača Petra Bočkaja.

Zagrepčani, doduše, u slučaju Drmića nisu morali da plate obeštećenje, s obzirom na to da je Josipu istekao ugovor sa Noričom.

Ipak, ta činjenica uslovila je i da potencijalni švajcarski reprezentativac dobije bogat ugovor, koji će na godišnjem nivou iznositi milion evra.

Drmić je u poslednjoj sezoni kao pozajmljen fudbaler nastupajući za Rijeku dao 25 golova. efikasan je tokom karijere bio i u Borusiji Menhengladbah, Bajer Leverkusenu, Nirnbergu…

„Ponosan sam na ovaj trenutak. Dinamo je prvak, najbolji hrvatski klub, osvaja trofeje u domaćim takmičenjima, redovno igra u Evropi. Minule sezone prvenstvo je bilo napeto, podignut je kvalitet igrača i ekipa, završnica je bila zanimljiva i neizvesna, ali Dinamo je na kraju zasluženo potvrdio ko je najbolji u Hrvatskoj. Verujem da će u novoj sezoni nastaviti s dobrim rezultatima kroz utakmicu Superkupa, zatim prvenstvo i Kup te kroz kvalifikacije za Ligu šampiona.“

Josip Drmić će prema informacijama iz Zagreba zarađivati ravno milion evra, što je sjajna plata, ali nije najveća u NHL-u.

Više primaju njegov novi saigrač Mislav Oršić i Hajdukov napadač Marko Livaja. Obojica inkasiraju po 1.500.000 evra po sezoni.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari