Dinamu u Atini presudio njegov bivši igrač: Zagrepčani u nadoknadi vremena primili dva gola, AEK ide dalje (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Dvoboj koji je imao tamnu uvertiru u navijačkom obračunu s jednim smrtnim ishodom na fudbalskom polju je doživeo vrhunac u nadoknadi vremena u revanšu.

Posle pobede AEK-a na Maksimiru s 2:1, činilo se da je grčki prvak načinio veliki korak ka plej-ofu za Ligu šampiona, ali su „modri“ u revanšu vodili 2:0.

Strelci su bili Šutalo na izdisaju prvog poluvremena i Ljubičić u 65. minutu.

Tada je izgledalo da su Zagrepčani s obe noge u predvorju vodećeg evropskog klupskog takmičenja, ali…

U prvom minutu nadoknade vremena Arauho je AEK-u udahnuo novi život, jer je taj gol značio najmanje produžetke. Ali, Grci su se izborili i za više od toga.

U osmom minutu zaostavnog vremena lopta je pogodila  Ljubičića u ruku u Dinamovom šesnaestercu. VAR je presudio da je to bio penal.

Livaković, specijalista za odbranu jedanaesteraca, ukrotio je šut Garsije, ali ne i udarac nekadašnjeg dinamovca Vide, koji je natrčao na odbijenu loptu.

 

 

AEK će na pretposlednjem stepeniku igrati s Antverpenom, prvo u Belgiji već u utorak, a kod kuće 30. avgusta.

Dinamo ide u plej-of za Ligu Evrope. Domaćin je u četvrtak, a na megdan mu dolazi praška Sparta. Revanš je poslednjeg dana ovog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari