Đani Infantino želi da Lionel Mesi igra na naredna tri Mundijala 1Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Điani Infantino bio je prisutan na stadionu Intera iz Majamija kako bi prisustvovao novom meču Legendi Konmebola, a predsednik FIFE govorio je za medije o aktuelnostima međunarodnog fudbala i ostavio izjavu posvećenu Leu Mesiju koja je obišla ceo svet.

Upitan o sledećem Svetskom prvenstvu, čelnik svetske krovne fudbalske organizacije istakao je da sve teče po planu.

– Sve ide veoma dobro, svi su srećni, svi se slažu u tome da će 2026. godine biti prvo Svetsko prvenstvo sa 48 ekipa, dakle biće ogromno. Održaće se ovde u Americi, u SAD-u, Meksiku i Kanadi. Biće to fudbalska fešta, potpuni uspeh, u to sam siguran – istakao je on.

Na pitanje o budućnosti Lionela Mesija, koji sa 36 godina igra za Inter Majami i kapiten je i lider argentinske reprezentacije koja se okitila titulom u Kataru, Infantino nije oklevao sa odgovorom.

– Nadam se da će igrati na sledećem Svetskom prvenstvu, na onom posle njega i na onom 2034. godine. Dokle god on bude želeo – dodao je on, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Valja podsetiti da je Mesiju pre nekoliko meseci upitano o njegovoj budućnosti u argentinskom nacionalnom timu, na šta je odgovorio da „još uvek ne razmišljam o tome, iskren da budem. Volim da igram, uživam u tome što sam sa loptom, na terenu, takmičim se i treniram“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari