Đerona napravio preliminarni izbor rukometaša za Svetsko prvenstvo 1foto: Starsportphoto ©

Španski stručnjak na mestu selektora Srbije sastavio širi spisak od 23 igrača.

Najveće planetarno takmičenje za rukometaše održaće se od 11. do 29. januara u Poljskoj i Švedskoj, a Toni Đerona je na pripreme pozvao potencijalne kandidate za nacionalni tim.

Šansu u toj borbi dobiće GOLMANI: Vladimir Cupara, Todor Jandrić, Dejan Milosavljević i Milan Bomaštar i KRILA: Vanja Ilić, Nemanja Ilić, Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić,

Tu su i BEKOVI: Ilija Abutović, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Stefan Dodić, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Milan Milić i Jovica Nikolić.

Za poziciju PIVOTMENI konkurišu: Luka Rogan, Dragan Pešmalbek, Ivan Popović i Mijajlo Marsenić. Njih 19. okupiće se 19. decembra u Beogradu, da bi trojica otpala do 1. januara.

Tada je planirano da se ekipi priključe Milosavljev, Bomaštar, Nikolić i Marsenić, dok je za 5. januar predviđen put u Švedsku, gde će igrati kontrolne mečeve sa domaćinom, 6. i 9. januara.

Posle toga slede selidba u Poljsku i utakmice grupne faze u Katovicama: 13. januara sa Alžirom. 15. januara sa Nemačkom i 17.1. sa najboljim rukometašima Katara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari