Đoković gubi prvo mesto na ATP listi, preuzima ga Medvedev 1foto EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ruski teniser Danil Medvedev preuzeće prvo mesto na ATP listi od Novaka Đokovića 13. juna, nakon brisanja bodova sa Rolan Garosa, a dosadašnjeg prvog tenisera sveta preteći će i Aleksandar Zverev koji je stigao do polufinala, ali je predao meč Rafaelu Nadalu zbog povrede.

Đoković do kraja sezone brani 2.800 bodova – 1.200 za finale US opena, 1.000 za titulu na Mastersu u Parizu i 600 sa ATP šampionata.

Posle poraza u četvrtfinalu Pariza i pada sa prvog mesta, Đokovića bi mogao da pretekne i Rafael Nadal ako sutra pobedi Norvežanina Kaspera Ruda, koji na Rolan Garosu igra svoje prvo grend slem finale u karijeri.

Nadalu bi trijmuf na Otvorenom prvenstvu Francuske doneo 14. trofej na Rolan Garosa i ima bi ukupno 22 grend slem titule, dve više od Đokovića i Federera.

Međunarodna teniska federacija (ITF) odlučila je 1. marta da suspenduje članstvo ruske i beloruske nacionalne teniske federacije i otkazala je sve ranije zakazane teniske turnire u tim zemljama.

Dve sedmice kasnije, ITF je 14. marta potvrdio svoju zabranu teniskim reprezentacijama Rusije i Belorusije da učestvuju na Dejvis kupu 2022. i Bili Džin King kupu ove godine.

Ženska teniska asocijacija (VTA) i Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) dozvolile su teniserkama iz Rusije i Belorusije da nastave učešće na VTA i ATP turnirima, ali pod neutralnim statusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari