Đoković i petorica srpskih tenisera igraju četvrtog dana Australijan opena 1EPA-EFE/JOEL CARRETT

Naša zemlja će imati brojne predstavnike u nastavku prvog ovogodišnjeg grend slema.

Na teren će izaći dva u singl konkurenciji – Novak Đoković i Laslo Đere. Đoković će po tamošnjem vremenu otvoriti noćni program na „Rod Lejver areni“ (oko devet ujutru po srednjeevropskom vremenu). Peti teniser sveta za protivnika u drugom kolu ima kvalifikanta Francuza Enca Kuakoa.

Program u „Rod Lejver areni“ počinju peta teniserka sveta Beloruskinja Arina Sabalenka i američka igračica Šelbi Rodžers. Pre Đokovića na teren će izaći i drugi teniser sveta Norvežanin Kasper Rud protiv Amerikanca Džensona Bruksbija, a potom i četvrta nositeljka Karolin Garsija iz Francuske i Kanađanka Lejla Fernandes.

Poslednji meč dana u „Rod Lejver areni“ odigraće druga igračica sveta Tunišanka Uns Džabir i Čehinja Marketa Vondroušova. Đere svoj meč drugog kola protiv 27. nosioca, bugarskog tenisera Grigora Dimitrova, igra u „1573 areni“, a njihov duel je poslednji na programu.

U dubl konkurenciji prvi izlaze srpski teniseri Ivan i Matej Sabanov, koji za rivala u prvom kolu imaju Tomislava Brkića iz BIH i Gonsala Eskobara iz Ekvadora. Taj meč je prvi na rasporedu na terenu broj 17.

Drugi meč na terenu broj 13 igraju Dušan Lajović i Rus Aslan Karacev. Njihovi protivnici su 15. nosioci Meksikanac Santijago Gonsales i Francuz Eduar Rože-Vaslen.

Nikola Ćaćić u paru sa Ajsamom-Ul-Hak Kurešijem iz Pakistana igra protiv portugalske kombinacije Fransisko Kabral i Žoao Sousa. Njihov meč je treći po rasporedu na terenu broj 15.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari