Đoković je dobio vizu Australije, ali još uvek nema potpunu garanciju da će igrati na prvom grend slemu sezone 1Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Vlasti Australije zvanično su odobrile srpskom teniseru ulazak u tu zemlju, ali to još uvek nije garancija da će Novak Đoković igrati prvi grend slem naredne sezone.

Međutim, australijska viza i ukidanje prethodno izrečene trogodišnje zabrane ulaska u tu zemlju nije garancija da će Đoković igrati na Australijan openu.

Srpskom teniseru je prošle godine gostoprimstvo uskraćeno zbog toga što nije bio vakcinisan, iako je podneo potvrde da je preležao kovid 19.

Skoro, pa cela Srbija pratila je suđenje zbog uskraćivanja vize Novaku Đokoviću, kao nekakvu televizijsku novelu, tako da nema potrebe ponavljati šta se sve izdešavalo i kako je slučaj završen pred Federalni sudom Australije.

Iako sada deluje da je sve to davna prošlost za Novaka i srpsku javnost, stvari ipak nisu još do kraja potpuno sigurne.

Autralijske vlasti su zvanično ukinule uslov da stranac koji ulazi u zemlju mora da primi dve ili više doza vakcine protiv kovida 19. Međutim, nadležnim organima je i dalje ostavljeno diskreciono pravo da sami odluče ukoliko misle da nekome treba uskratiti ulazak zbog zdravstvenih, bezbednosnih ili drugih pitanja.

U praksi je Đoković i prošli put ispunjavao sve uslove za ulazak, pošto je imao potvrdu da je neposredno pre puta preležao kovid, ali su vlasti odlučile da mu na aerodromu u Melburnu uskrate ulazak i povuku vizu.

Pretpostavlja se da ovaj put australijski službenici neće ponovo prirediti bruku svojoj zemlji i da neće praviti probleme donedavno prvom teniseru ATP listi, ali u praksi oni i dalje imaju mogućnost da uskrate Đokoviću ulazak i uslove ga vakcinacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari