Đoković: Kad osvojimo salataru biće to najbolja sezona u karijeri 1foto EPA-EFE/Kai Foesterling

Najbolji teniser sveta Novak Đoković kaže da je Velika Britanija protivnik za poštovanje i da će biti teško u četvrtfinalu Dejvis kupa, piše Sport Klub.

– Velika Britanija je jedna od najvećih teniskih nacija – jedna od jačih federacija, Vimbldon, mnogo uspeha… Nori i Drejper su obojica levoruki, nisam igrao sa mnogo levorukih u poslednje vreme, ali uspeli smo da nađemo prave sparing partnere danas i juče. Britanija ima mnogo opcija i za singl i za dubl. Mari i Evans nisu tu sada, ali u ovom formatu Britanija ima jak tim, pogotovo dubl sa Skapskim, Salisburijem – rekao je Novak i dodao:

– Mi nemamo specijalistu za dubl, ali spremni smo da damo sve od sebe. Biće mnogo navijača sutra britanskih, biće i naših, atmosfera je drugačija, buka i tokom poena, ali u tome je draž Dejvis kupa.

U nedelju je Đoković osvojio titulu u Torinu, a već dan kasnije bio je u Malagi.

– Došao sam ovde odmah, nisam mnogo slavio, ali lepo je što je porodica sa mnom tu. Dan i po sam odmarao, onda odmah trening, ovo je poslednja nedelja sezona i potreban je poslednji napor svih nas. Igram dobro u prethodna četiri meseca, igrao sam sjajno u Torinu u završnici, nadam se da ću to preneti i na Dejvis kup. Zahvalan sam što sam opet u nacionalnom timu, već neko vreme govorim da mi je DK jedan od najvećih ciljeva. Kada bismo osvojili… U stvari, kad osvojimo salataru, biće to najbolja sezona u karijeri.

Jedan od španskih novinara postavio je pitanje i o lepotama Andaluzije.

– Volim da dođem ovde, moj brat Marko živi u Marbelji. Kosta del Sol ima sunce tokom skoro cele godine, teniseri mogu i zimi da igraju napolju, što je važno. Sjajna hrana, divna energija i drugačija energija čak i u poređenju s ostatkom Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari