Đoković na dva "koloseka" u Tel Avivu 1EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL

Srpski teniser imaće pune ruke posla na svom prvom turniru posle osvajanja Vimbldona.

Od ranije se znalo da će Novak Đoković nastupiti u singlu ATP turnira 250 u Tel Avivu, a naknadno je otkriveno da se osvajač 21. grend slem titule prijavio i za mečeve u muško-muškom paru.

Dubl partner na ovom takmičenju (26. septembar – 2. oktobar) biće mu dobro poznati izraelski „reketaš“ Jonatan Erlih. Naime, ovaj 45-godišnjak i deceniju mlađi Beograđanin zajedno su osvojili dubl trofej 2010. godine u Kvinsu.

Sadašnjem selektoru Dejvis kup selekcije Izraela bio je to poslednji profesionalni turnir u karijeri, završene sa 22 titule u tandemu sa kolegama,  uključujući i Australijan open iz 2008. godine.

Pre turnira u TA, Đoković će se pojaviti i na Lejver kupu u Londonu, tokom Lejver kupa (23 – 25. septembar), a sledećeg meseca boriće se za bodove i trofej na Mastersu u Parizu (31. oktobar – 6. novemba).

Zbog odbijanja da se vakciniše protiv korona virusa i stroge antikovid politike SAD i Kanade, naš as je propistio US open u Njujorku, kao i Masterse u Majamiju, Indijan Velsu, Montrealu i Sinsinatiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari