Đoković na početku Sinsinatija protiv Kverija ili Erbera 1Foto:Beta-Ap

Srpski teniser Novak Đoković će odbranu titule na mastersu u Sinsinatiju početi susretom drugog kola u okviru kojeg će mu rival biti pobednik meča Sem Kveri – Pjer-Ig Erber, odlučeno je žrebom.

Nakon osvajanja Vimbldona, Đoković se vraća na teren i učestvovaće na mastersu u Sinsinatiju gde je pre 12 meseci podigao prvi trofej i postao prvi teniser u istoriji kome je pošlo za rukom da osvoji svih devet Masters turnira.

Potencijalni protivnik u trećem kolu mogao bi da mu bude Dušan Lajović, koji na početku turnira igra protiv Amerikanca Džona Iznera. Ako prođe Iznera, Lajovića u drugom kolu čeka pobednik meča u kojem se sastaju Žil Simon i kvalifikant.

Mogući protivnici najboljeg tenisera sveta u četvrtfinalu su Karen Hačanov, Fabio Fonjini ili Nik Kirjos, a u polufinalu Rodžer Federer, Stefanos Cicipas ili Danil Medvedev.

Meč protiv Španca Rafaela Nadala, koji predvodi drugu polovinu žreba, moguć je tek u finalu.

Nadal će masters u Sinsinatiju početi duelom protiv boljeg iz meča Garin – Manarino.

Protivnik Lasla Đerea na početku Sinsinatija biće Dijego Švarcman, a ako pobedi Argentinca igraće protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Marin Čilić i Radu Albot.

U glavnom žrebu Sinsinatija mogao bi da se nađe i Miomir Kecmanović, koji igra kvalifikacije.

Britanac Endi Marej, koji nije igrao singl meč još od Australijan opena prošle godine, prihvatio je specijalnu pozivnicu organizatora turnira i u prvom kolu igraće protiv Francuza Rišara Gaskea.

Masters u Sinsinatiju počinje u ponedeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari