Đoković na Vimbldonu želi da osvoji titulu 1Fotto: Fonet/AP (arhivska fotografija)

Srpski teniser Novak Đoković ocenio je za Sport Klub da je postepeno podizao nivo igre od početka sezone, te da na Vimbldonu želi da osvoji titulu.

Nekada najbolji teniser sveta je posle prošlogodišnjeg Vimbldona napravio šestomestečnu pauzu zbog problema sa laktom. Posle Australijan Opena je i operisan, posle čega se postepeno vraćao na prepoznatljivi nivo.

Pred početak sezone na šljaci vratio je u tim Marijana Vajdu i Gebharda Fil Griča, pa je u Rimu stigao do polufinala, a onda do četvrtfinala na Rolan Garosu.

Pred početak trećeg Gren slema u sezoni zaigrao je i u finalu Kvinsa.

„Osećam se dobro. Imao sam samo jedan dan na Rolan Garosu i potom Kvinsu tokom kojih sam osetio bol u laktu, ali ništa značajno što bi moglo da me omete da nastupim na turniru. Za sada ne bih da govorim da je potpuno iza mene, ali je sve u redu“, kazao je Đoković za Sport Klub i dodao:

„Kvins je bio odličan turnir za mene. Ostaje žal za tom meč loptom… Odlučio je poen ili dva. Bio sam blizu i to mi uliva dodatno samopouzdanje pred početak ovog trnira.“

Upitan koliko je spreman za početak turnira na Ol Ingland Klubu 12-struki Gren slem šampion je odgovorio:

„Zavisi sa čime poredimo trenutnu igru. Svaka podloga je drugačija. Na početku karijere nisam previše uživao na travi, ali sam brzo naučio da se krećem i igram dobro, imao sam uspeha na Vimbldonu. Stvarno uživam, mislim da sam u dobroj formi. Ne znam da kažem koji je to nivo u odnosu na prošlu godinu, kada sam osvojio titulu u Istbornu i bez izgubljenog seta došao do četvrtfinala. Ipak, osećam da je razlika velika u odnosu na početak sezone. Postepeno sam podizao nivo igre, a u poslednja tri turnira nisam jedino zadovoljan poslednjim mečom na Rolan Garosu“.

Đoković će u prvom kolu da igra protiv Tenis Sandgrena, a u istoj je polovini žreba sa Rafaelom Nadalom.

„Vrlo sam posvećen, volim ovu igru, zahvalan sam na podršci koju imam. Imam velike ciljeve i motive. Ne vidim sebe da samo idem na Gren slem, uvek idem da ga osvojim. To je bio slučaj u poslednjih 7, 8 godina. Sada je situacija drugačija, jer ni pozicija na tabeli nije visoka, nemam titulu više od godinu, ali lagao bih ako mi nije cilj da osvojim titulu. Sandgren je igrač kojeg nisam poznavao do Australijan Opena, na kome je došao do četvrtfinala, čime je zaslužio naše poštovanje. On nema mnogo toga da izgubi, a ja ću se potruditi da nastavim dobre partije“, zaključio je Đoković.

Đoković u utorak ujutru (11.00) startuje na Vimbldonu, a sa Sandgrenom bi trebalo da ima lak posao. Kvota da će posao završiti u tri seta je 1,30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari