Đoković otvara teniske terene u Visokom, kod "bosanskih piramida" 1Foto: Screenshot YouTube/Neven Krajisnik; EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković nastupiće danas u egzibicionom meču u Visokom u okviru otvaranja teniskih terena u arheološko-turističkom parku „Ravne 2“ kod takozvanih „bosanskih piramida“. Igraće meč dublova u paru sa bosanskohercegovačkim teniserom Aldinom Šetkićem protiv Hrvata Ivana Dodiga i Slovenca Aljaža Bedenea.

Program u Visokom je počeo u 10 časova duelima kadetskih selekcija BiH, Srbije, Italije, Slovenije, Hrvatske i Severne Makedonije. Đoković bi na teren trebalo da izađe oko 16 časova.

Đoković je čest gost u Visokom poslednjih godina, tamo ga je dočekao Semir Osmanagić, rukovodilac fondacije „Arheološki park – Bosanska piramida sunca“.

U emisiji „Jutro“ na TV Prva Osmanagić je pričao o boravku Đokovića.

„Novak je došao na moje imanje. Otvaramo regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera u Visokom. Imamo dva sjajna terena, prvi je tvrda podloga, a drugi je šljaka u klasi Rolan Garosa. To je pravi teniski stadion sa 1.500 mesta na prvom terenu i 600 mesta na drugom“, rekao je Osmanagić.

Onje dodao da je napravljen odličan kompleks i da će Novak biti jako iznenađen.

On je hteo terene za pripremu, a dobio je stadion. Ali dobio je ono što je želeo – regionalni centar gde će se u budućnosti pored svog kompleksa u Beogradu, moći osloniti na još jedan divan centar“, rekao je Osmanagić i dodao da Đoković ne pripada samo Srbiji, već čitavom Balkanu i čitavom svetu. “On je sjajan čovek. širokih interesa, čovek od principa i uzor za mnoge u svetu.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari