Đoković peti nosilac na Australijan openu 1EPA/Narendra Shrestha

Nastup osvajača devet titula na uvodnom grend slemu svake sezone definitivno potvrđen objavljivanjem njegovog imena na listi aktera čuvenog turnira.

Ovu vest i fotografiju, kao potvrdu navedene informacije, objavio je poznati i dobro obavešteni teniski novinar Mičal Samulski.

Na papiru, glavni favorit za pobednički trofej je prvi reket sveta Karlos Alkaraz, a slede ga Rafael Nadal, Kasper Rud i Stefanos Cicipas. Svi spram svog položaja na ATP listi.

Iza rekordera Australijan opena u prvih deset najozbiljnijih kandidata za najvredniji ček su još Felis Ože-Aljasim, Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Tejlor Fric i Hubert Hurkač.

Australijan Open na programu je od 16. do 29. januara, a Đoković se vraća posle ovogodišnje deportacije iz Australije, pod optužbom da kao ugledni i, protiv korone virusa, necepljeni stranac može da osnaži antivakserski pokret na Petom kontinentu.

Novak je Australijan open osvojio 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020. i 2021. godine. Ove titulu brani njegov večiti rival, Španac Rafael Nadal, koji ima 22 GS trofeja u privatnoj kolekciji, tj. jedan više od Srbina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari