Đoković pobedio Kokinakisa, u narednom kolu „srpski derbi“ sa Kecmanovićem 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Aktuelni šampion Vimbldona Novak Đoković plasirao se u treće kolo ovog turnira pošto je u duelu druge runde pobedio Australijanca Tanasija Kokinakisa sa 6:1, 6:4, 6:2.

U meču koji je trajao 123 minute srpski teniser, koji je postavljen za prvog nosioca, do trijumfa nad 79. igračem sa ATP liste došao je lako i mnogo ubedljivije nego u duelu prve runde sa Južnokorejcem Sunvu Kvonom, u kojem je izgubio jedan set.

U trećoj rundi Vimbldona odigraće se „srpski derbi“, jer se Đoković sastaje sa saigračem iz Dejvis kup reprezentacije Miomirom Kecmanovićem, koji je danas bio bolji od Čileanca Alehandra Tabila sa 7:6, 7:6, 3:6, 6:3.

Drugi međusobni duel Đokovića i Kokinakisa, a prethodni je bio pre sedam godina, kada je srpski teniser na Rolan Garosu trijumfovao takođe bez puno muke (6:4, 6:4, 6:4) počeo je potpunom dominacijom branioca trofeja.

Australijanac je najveći otpor prikazao u prvom gemu u kojem je servirao njegov protivnik, a jedini gem osvojio je pri rezultatu 3:0, kada je svima bilo jasno na osnovu onoga šta se dešava na terenu da će Đoković osvojiti uvodni set.

Iako su servis i forhend najveći aduti Kokinakisa upravo je najviše problema imao prilikom servisa, jer nikako nije uspevao da se izbori sa dubokim povratnim loptama rivala.

Sa dva brejka Novak je stigao do vođstva od 5:1, a zatim na svoj servis lako i do prvog seta.

Australijanac je na početku drugog osvojio prvi gem, ali je već u trećem Đoković napravio brejk i poveo sa 2:1.

Pri rezultatu 5:3 Kokinakis je servirao za ostanak u setu i pokazao da se neće predati bez borbe.

Spasio je četiri set lopte i to je bilo dovoljno da se i objektivna lononska publika probudi i ponada da će prisustvovati neizvesnijem duelu.

Ipak, po običaju, Đoković je izneverio nade prisutnih na „Central kortu“ i iskoristio prvu set loptu za vođstvo od 2:0.

Da će ovaj meč biti završen bez iznenađenja i uzbuđenja bilo je jasno već u prvom gemu trećeg, poslednjeg seta. Đoković je oduzeo servis protivniku, a zatim počeo da rutinski privodi duel kraju za konačnih 6:2

Na žalost, u trećem kolu se sastaju Đoković i Kecmanović i srpski tenis će voljom žreba na ovogodišnjem Vimbldonu ostati bez jednog od njih dvojice.

U meču drugog kola Kecmanović je bio ubedljiv protiv Tabila i tako „osvetio“ Lasla Đerea, koji je u prvoj rundi izgubio od Čileanca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari