Đoković poručio iz Beograda: Mislima sam već u Parizu 1foto: Nikola Gligić/Starsport

Razočaran je Novak Đoković stigao u Beograd posle eliminaicje na startu turnira u Monte Karlu. Na Serbia openu, srpski as pokušaće da popravi utisak, ali i da se što bolje pripremi za naredni grend slem u Parizu.

Umesto u nedelju, kako je bilo planirano, Đoković se medijima obratio dan kasnije, pričajući o predstojećem nastupu na Serbia openu koji će u prestonici Srbije trajati do nedelje, 23. aprila.

Već u drugom kolu, Novak će se sastati sa jednim od naših tenisera Hamadom Međedovićem ili Laslom Đereom.

„Izvinjavam se svima zbog pomeranja konferencije. Bio sam malo umoran. Trudim se da svaki trenutak iskoristim da unapredim sebe, da povisim fizičku spremu, jer je to neophodno za ovaj turnir, kao i za ostatak sezone na šljaci koja je najzahtevnija podloga. Činjenica je da sam u Monte Karlu bio nespreman. To sam znao. Fale mi mečevi, a nadam se da ću ih ovde imati više nego tamo. Nadam se podršci sa tribina, to je nešto što daje vetar u leđa. Neke od najboljih rezultata pravio sam posle igranja u Beogradu, poput 2011. godine kada smo osvojili Dejvis kup pred srpskom publikom. Prošle sezone sam osetio želju da dobijem vetar u leđa u Beogradu i to se ospostavilo kao dobra odluka“, poručio je Đoković koji je započeo 366. nedelju kao najbolji teniser na ATP lisit.

Glavni Novakov cilj na šaljaci je, naravno, odbrana Rolan Garosa.

„Mislima sam već u Parizu, u smislu priprema da bih tamo bio najspremniji. To ne menja moj pristup ovom turniru, želim da doguram što dalje. Ne mogu da kažem da bih se zadovoljio polufinalom. Titula je uvek ambicija, ali prvo se skoči pa kaže hop. Idemo dan po dan“, iskren je srpski as.

Osim Beograda, Đoković će se za Rolan Garos zagrevati još u Rimu i Madridu.

„To će biti moje generalne probe za Pariz. Radimo evaluaciju posle svakog turnira, pa ćemo videti kako ide dalje“, otkrio je srpski as.

Najbolji srpski teniser osvrnuo se i na žreb domaćeg turnira.

„Biće nekoliko srpskih duela. Igraću protiv Đerea ili Hamada na startu, a tu je i Kecmanović, Naravno da je želja da svi ostanemo što je moguće duže na turniru. Nadam se da će neko od nas dogurati do polufinala, pa neka pobedi bolji. Evidentno je da Kecmanović igra dobro, poboljšao je kretnju, a njegovi udarci su uvek bili odlični“, pohvalio je Kecmanovića najbolji teniser današnjice.

Novinare je zanimalo i da li bi Srbija mogla da dobije turnir iz serije 500, s obzirom na to da je Serbia open iz serije 250.

„Mi nismo vlasnici ove licence, samo je iznajmljujemo. Imamo nameru da predložimo vlasnicima da kupimo licencu. Kada se to dogodi, onda možemo da pričamo o mogućem unapređenju. Znam da postoji šansa za to. ATP menadžment nam je tako rekao, mada ništa još nije urađeno po tom pitanju“, poručio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari